Bijzonder functionele onderdelen & prototypes
Rapid Prototyping met frezen en 3D-printertechnologie
Roland DG biedt een selectie 3D-printers en freesmachines die perfect zijn voor Rapid Prototyping. CNC-frezen ondersteunen een breed scala aan materialen – waaronder ABS, nylon, hout, non-ferrometalen, chemisch hout, styreen en meer, terwijl een gladde oppervlakteafwerking, nauwe toleranties en lage eigendomskosten worden geboden. 3D-printers van Roland DG printen fotopolymeerharsen om kleinere, complexe prototypes te maken die gewoonlijk diepe ondersnijdingen zouden vereisen.

De volgende voorwerpen zijn slechts een paar voorbeelden van Rapid Prototyping-toepassingen die met de technologie van Roland DG mogelijk zijn.

metaalprototype
metaalprototype

Metalen onderdelen en prototypes

Met de CNC-freesmachines van Roland DG is precisieproductie van prototypes mogelijk op basis van aluminium, aluminiumlegeringen, messing, zink, tin en veel meer non-ferrometalen. Maak snap-fit-onderdelen, modellen, gereedschappen, elektronische onderdelen, productontwerpen en proof-of-concepts voor thermische en structurele proeven.
rapid houten prototypes

Houten prototypes

Met de hoge-precisie CNC-freestechnologie van Roland DG kunt u uit vrijwel elke houtsoort gecompliceerde houten vormen en sculpturen frezen. De freesmachines van Roland DG, perfect voor het maken van industriële prototypes, zijn ook ideaal voor artistieke toepassingen, gepersonaliseerde decor-objecten, speelgoed en modellen in beperkte oplagen.
rapid houten prototypes
rapid plastic prototypes

Plastic prototypes

Acryl, acetaal, nylon en ABS worden snel en gemakkelijk gefreesd met de desktop- en benchtop-freesmachines van Roland DG. Frees met precisie ventilatoronderdelen, tandwielen, lagerblokken, gereedschappen en duizenden andere voorwerpen voor nauwkeurige proof-of-concepts. Met honderden kunststoffen waaruit kan worden gekozen, kunt u speelgoed in beperkte oplagen, prototypes van producten, industriële prototypes, elektrische onderdelen en behuizingen, modellen en nog veel meer maken.
Printplaten Rapid Prototyping

Printplaten

Printplaten met koperbekleding, punchborden en andere printplaatmaterialen freest u heel gemakkelijk met de CNC-freestechnologie van Roland DG. De compacte freesmachines van Roland DG, perfect voor FabLab-productie en onderwijsdoeleinden, bieden een snelle, kosteneffectieve en gebruiksvriendelijke oplossing.
Printplaten Rapid Prototyping
gietstukken voor onderdelen en prototypes

Gietstukken voor onderdelen en prototypes

Met de freestechnologie van Roland DG kunnen - om meerdere onderdelen en prototypes in korte productieruns te maken - was, plastic en metaal worden gegoten voor modellen, industriële onderdelen, speelgoed in beperkte oplages, sieradenproductie, snap-fit-onderdelen en nog veel meer.
Geprinte prototypes 3D
Geprinte prototypes 3D

Geprinte prototypes 3D

Met de 3D-printer monoFAB ARM-10 kunnen prototypes en onderdelen snel en gemakkelijk worden gebouwd op basis van drie verschillende fotopolymeerharsen: plastic, flexibel plastic en rubberachtig materiaal. De ARM-10 is de perfecte machine voor het maken van snelle onderdelen en accessoires om prototyping-problemen op te lossen, waaronder complexe holle vormen.
SRP Player-software

3D gemakkelijk gemaakt met bijgeleverde software

De freesmachines van Roland DG worden compleet geleverd met SRP Player-software om uw CAD-model voor te bereiden op Rapid Prototype-fabricage, zonder dat programmeringsvaardigheden zijn vereist. Roland DG levert ook de Player AM-software voor de 3D-printer monoFAB ARM-10, waarmee u met eenvoudig slepen en neerzetten printklare 3D-ontwerpen kunt instellen.
SRP Player-software