Roland DG lanceert CAMM-1 GR2-640/540 Vinyl snijplotters met naadloze Print & Cut workflow om uw business uit te breiden

GR2-640/540 64” and 54” vinyl cutters

Roland DG heeft zopas de de nieuwe GR2-640/540 64" en 54" vinyl snijplotters aan zijn CAMM-1 reeks toegevoegd.

Met de CAMM-1 serie kan je bijna elke vorm snijden uit een brede waaier van materialen, zowel op rol als vellen, gaande van dunne raamfolies en heat transfer folies tot dikke reflecterende folies en zandstraalmaskers. Toepassingen zijn onder meer signalisatie, raamfolie voor auto's, voertuigwraps en sportkleding.

Paul Willems, Product Management en Business Development Directeur bij Roland DG EMEA: "In combinatie met de hoogwaardige printtechnologie van Roland zijn de Roland-snijplotters de perfecte keuze voor printprofessionals voor het creëren van rijke en levendige graphics in alle vormen en afmetingen voor meerdere toepassingen, waaronder stickers, labels, POP in de winkel en - meer recent – signalisatie voor social distancing."

De onlangs aangekondigde GR2-640/540 bieden een ideale balans tussen een betaalbare prijs en superieure snijprestaties en zijn ontworpen om naadloos te integreren met grootformaat inkjetprinters. Met een maximale snijsnelheid van 1.530 mm/s, een maximale neerwaartse kracht van 600 gf en een soepele toevoer van media biedt de GR2-serie de precieze snijkwaliteit en de productiviteit in grote volumes die professionele gebruikers nodig hebben.

Volgens Paul Willems is een van de meest opwindende kenmerken van de GR2-reeks dat ze probleemloos gekoppeld kan worden aan de grootformaat inkjetprinters van Roland DG met behulp van de identieke VersaWorks 6 RIP-software voor een naadloze print & Cut-productie.

Met de 'Job Assistant'-functie van VersaWorks 6 kunt u vectorgegevens in PDF bewerken en eenvoudig contourlijnen toevoegen om ervoor te zorgen dat de contouren van afbeeldingen nauwkeurig worden gesneden, zodat gebruikers niet meer hoeven terug te gaan naar Adobe® Illustrator®, CorelDRAW® of andere grafische software om de productie te voltooien.
De GR2-serie is ook voorzien van een multi-crop markeerfunctie voor nauwkeuriger contoursnijden van grote hoeveelheden printwerk en snijden na laminering. Ze bevat ook de Roland DG AAS II plug-in software voor koppeling met andere grootformaat inkjetprinters.

De GR2-serie is uitgerust met de krachtige, best-in-class FlexiSign GR2-Edition-software, die bij registratie het eerste jaar gratis is. Deze software biedt een complete suite voor het ontwerpen en snijden van grafische bestanden en integreert naadloos met snijplotters uit de GR2-serie voor een workflow van alleen snijden of print & cut.

"Bovendien," voegt Paul Willems eraan toe, "blinkt de GR2-serie uit door zijn kwaliteit, productiviteit en kostenefficiëntie. Deze bepalende kenmerken van Roland's producten helpen gebruikers om de felle concurrentie in de professionele printwereld voor te blijven door hen in staat te stellen nieuwe creatieve oplossingen te biedenen nog meer geavanceerde oplossingen aan hun klanten te leveren."