Roland DG engageert zich voor duurzaamheid met OEKO-TEX® ECO PASSPORT-gecertificeerde inkten en primers voor de Texart XT-640S-DTG printer

man staat naast door Texart XT-640S-DTG printer gecreëerde t-shirts met ECO PASSPORT by OEKO-TEX gecertificeerd logo


Een wereldwijd erkend keurmerk van duurzaamheid

Roland DG heeft aangekondigd dat de primers en inkten voor de Texart XT-640S-DTG printer vanaf nu OEKO-TEX® ECO PASSPORT-gecertificeerd zijn. Voordat deze certificering wordt toegekend, worden de inkten en primers door OEKO-TEX onderworpen aan een reeks strenge tests om na te gaan of elk afzonderlijk bestanddeel aan hun strenge voorwaarden voldoet. Nu de producten gecertificeerd zijn worden ze ook toegevoegd aan de OEKO-TEX®-inkoopgids, het centrale inkoopplatform voor voorgecertificeerde artikelen en materialen.

ECO PASSPORT is een wereldwijd erkend mechanisme om leveranciers van chemische kleur- en hulpstoffen voor textiel te garanderen dat de chemische stoffen die voor de geprinte afbeeldingen worden gebruikt, voldoen aan de wettelijke vereisten. Het betekent dat de klanten van Roland DG, met inbegrip van de fabrikanten van uithangborden, kledingstukken en promotionele goederen, de inkten en primers van dit toestel vol vertrouwen kunnen inzetten voor duurzame direct-to-garment toepassingen.


Klanten verwachten milieuvriendelijke oplossingen voor de productie van textiel

"Onze klanten respecteren en waarderen dit certificaat als een duidelijk bewijs van duurzame textielproductie" zegt Encarna Luque, Senior Product Manager voor Inks en Business Development in Textiel en Decoratie voor Roland DG EMEA.

"Nu de wereldwijde inspanningen op het gebied van duurzaamheid toenemen, eisen overheden, merken en consumenten een hogere standaard voor milieuvriendelijke textielproducten. Veel van onze klanten hebben een milieubewuste houding en moeten aan hun eigen klanten kunnen garanderen dat zij duurzaam geproduceerde textielproducten leveren die voldoen aan de huidige regelgevingen."

"We zijn er trots op dat we gecertificeerde, duurzame inkten en primers voor de Texart XT-640S-DTG printer kunnen aanbieden, dat we kunnen inspelen op de behoeften van onze klanten en dat we een actieve rol kunnen spelen in het wereldwijde streven naar duurzaamheid."


Over de Texart XT-640S-DTG printer

De XT-640S-DTG printer is de nieuwste toevoeging aan het Texart-assortiment van Roland DG. Het gamma levert betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige output aan hoge snelheden, waardoor het mogelijk wordt om textielproducten massaal te personaliseren.

De nieuwe Texart XT-640S-DTG stelt gebruikers in staat om duurzame, full-color ontwerpen, foto's, logo's en tekst rechtstreeks op een breed scala aan katoenen en witte polyester T-shirts en kleding te printen. CMYK en high-density Witte DTG-inkten creëren levendige effecten op witte of gekleurde kledingstukken, terwijl de uitneembare en inschuifbare grondplaat van de printer gebruikers in staat stelt om tegelijkertijd op verschillende maten kledingstukken te printen voor maximale veelzijdigheid.

Met de XT-640S-DTG kunnen tot wel 450 kledingstukken per uur worden geproduceerd met behulp van een 200 x 260mm printoppervlak in de productiemodus, of 225 kledingstukken per uur in de kwaliteitsmodus.

De XT-640S-DTG wordt standaard geleverd met de Ergosoft Roland DG Edition 3 RIP-software die een breed scala aan tijd- en geldbesparende functies levert, zoals de mogelijkheid om achtergrondkleuren te verwijderen of een auto-white generator waarmee witte gegevens eenvoudig binnen de RIP kunnen worden aangemaakt.

Lees meer over de
Texart XT-640S-DTG