Roland DG vereenvoudigt de kleurconsistentie met de nieuwe VW-S1 Print Color Matching Tool

VW1 image colour-matching 1000x400

 

Ontworpen om kleurmatching tussen meerdere printers te vereenvoudigen

Roland DG kondigt de wereldwijde release van zijn innovatieve VW-S1 densitometer aan, een tool die speciaal ontworpen werd om kleurmatching eenvoudiger en budgetvriendelijker te maken, zowel op één enkele Roland-printer als tussen meerdere Roland-printers.

De VW-S1 is een eenvoudig te gebruiken USB-apparaat dat gebruik maakt van de Printer Color Matching-functie van Roland’s krachtige VersaWorks 6.8 RIP. De tool zorgt voor consistente kleuren doorheen de tijd, hetzij op één printer of tussen meerdere compatibele printers, zoals twee of meer Roland-apparaten van hetzelfde model met hetzelfde inkttype, dezelfde configuratie en dezelfde printinstellingen.

Kleurconsistentie, eenvoudig én snel

Met behulp van de VW-S1 kunnen gebruikers o.a. grote volumes voor één klant op meerdere printers, grote gecombineerde graphics op twee verschillende printers, of dezelfde kwaliteit output op één printer produceren, met consistente kleuren, zowel nu als in de toekomst. Hierdoor kunnen ze tijd besparen, afval verminderen en de printkwaliteit bij nabestellingen verbeteren, wat tevreden klanten oplevert. 

Het apparaat is compatibel met de TrueVIS, VersaCAMM, VersaSTUDIO en VersaUV printers en printers/snijplotters van Roland DG. Deze systemen worden over de hele wereld door bedrijven in verschillende sectoren gebruikt om prachtig werk in levendige kleuren te creëren, waaronder in de sign en display branche, de markt voor printpersonalisatie, labels en verpakkingen, en voor textiel en kleding.

Ontwikkeld voor klanten van Roland DG

"De VW-S1 moet een antwoord bieden op de directe behoeften van onze klanten", zegt Paul Willems, Director of Business Development en Product Management, Roland DG EMEA. "Onze gebruikers vertellen ons dat andere soortgelijke apparaten duur en moeilijk te gebruiken zijn. De nieuwe Roland VW-S1 is dan ook aantrekkelijk geprijsd, vereist weinig onderhoud en is eenvoudig te bedienen met behulp van de intuïtieve VersaWorks 6 RIP.

"Dit is een mooie aanvulling voor bestaande Roland-klanten en voor mensen die overwegen om in een Roland-apparaat te investeren. Onze technologie is voortdurend in ontwikkeling om aan de veranderende behoeften van de markt te kunnen voldoen."

Nieuwe VersaWorks 6 RIP Software

VersaWorks 6.8 is de nieuwste RIP- en printmanagementsoftware van Roland DG, geüpdatet met vier nieuwe functies, waaronder: een vertienvoudiging van de limiet voor het printen van variabele data, Simulation Profile Management, Multi Job Grouping en een nieuwe Pantone-kleurbibliotheek. De upgrade naar de nieuwste versie is gratis voor alle bestaande VersaWorks-gebruikers en is beschikbaar via de VersaWorks-softwarepagina.

 

Lees meer over de nieuweVW-S1 Print Color Matching Tool