Roland DG Blog

TrueVIS VG2: de nieuwe standaard voor zowel ons als onze concurrenten

We hebben net de TrueVIS VG2 gelanceerd, onze print- en snijoplossing van de nieuwe generatie. Wat mij erg fier maakt, is dat deze oplossing niet zozeer een upgrade is maar eerder een echt nieuw systeem, dat met recht en reden de nieuwe standaard zet voor zowel ons als onze concurrenten. Graag neem ik hier even de tijd om u een woordje uitleg te geven over hoe wij daarin zijn geslaagd. En belangrijker nog: hoe uw bedrijf voordeel zal halen uit deze oplossing.

Bij de VG2 gaat het om meer dan alleen nieuwe hardware: u krijgt ook nieuwe TrueVIS TR2-inkt en nieuwe VersaWorks 6-software. Voortbouwend op ruim 30 jaar ervaring en kennis die wij hebben opgedaan voor inmiddels 16 generaties van print- en snijoplossingen, besloten wij om aandachtig te luisteren naar de behoeften van de markten. We hebben van het verlanglijstje van onze klanten onze todolist gemaakt. Zo stonden de uitdagingen op het vlak van productiviteit, snelle doorlooptijd en flexibiliteit met stip genoteerd. Daarnaast stelden we vast dat printserviceproviders moeite hebben om kleurafstemming te realiseren met de bedrijfslogokleuren voor een klant omdat hun printsysteem gewoonweg niet in staat is om de juiste kleur te produceren. Of dat ze niet in staat zijn om betrouwbare kleurenreproductie te bieden voor terugkerende orders. Ook het garanderen van langdurige duurzaamheid voor graphics voor outdoortoepassingen werd vaak aangekaart als belangrijk aandachtspunt.

TrueVIS VG2

Om een antwoord te bieden op die uiteenlopende vereisten, hebben wij onze aandacht gefocust op een brede waaier aan details, functies en voorzieningen van ons TrueVIS-gamma die vatbaar waren voor verdere verbetering, reengineering of zelfs heruitvinding. Zo gezegd, zo gedaan: de VG2 kan er prat op gaan in totaal meer dan 40 nieuwe of verbeterde functies en voorzieningen te bieden. Alles samen goed voor een enorme positieve impact op de prestaties. Sta me toe dat ik enkele ervan even uitlicht om toe te lichten hoe ze u zullen helpen als krachtig antwoord voor een hogere productiviteit, verbeterde beeldkwaliteit, verbeterde operationele kosten, een breder toepassingsbereik en verbeterde betrouwbaarheid.

We hebben besloten om de VG2 in 3 verschillende 8-kleuren inktconfiguraties uit te brengen: ofwel CMYKCYMK, ofwel CMYK,LcLmLk plus oranje, ofwel CMYK,LcLmLk plus wit. Die keuze aan configuraties verbetert uw printkwaliteit en biedt u tegelijkertijd een veel bredere waaier aan toepassingen. Enkele andere voorbeelden van onze belangrijke verdere verbeteringen op het vlak van hardware zijn het nieuwe TUC-4-oprolysteem en de nieuwe materiaalklemmen. Zo hebben wij het klaargespeeld om de media handling, de nauwkeurigheid en de print- en snijkwaliteit te verbeteren.

Wat inkt betreft, hebben we gezien dat andere leveranciers in de afgelopen paar jaar nieuwe technologieën hebben geïntroduceerd op de markt voor grootformaat printen, zoals latex- en UV-inkten. Net zoals veel professionals in de sector blijven wij echter ervan overtuigd dat flexibele materialen zoals polymeer vinyl en eco-solvent nog steeds de ideale combinatie vormen. Met andere woorden: onze TrueVIS-eco-solventinkten. Onze nieuw ontwikkelde TrueVIS TR2-inktserie, inclusief oranje voor een uitgebreid kleurbereik, is de perfecte match voor de markt voor signs & graphics als het erop aankomt om de meest veelzijdige resultaten te produceren die het langst meegaan. De inkten presteren beter dan de concurrentie op de meeste, zo niet alle, vlakken. Denk bijvoorbeeld aan de voordelen van de mogelijkheid om alle stappen voor uw graphics op één en dezelfde dag uit te voeren: printen, lamineren en aanbrengen. Met dank aan de inkten.

TR2-inkten

Last but not least brengen we samen met de VG2 onze nieuwe VersaWorks 6.2-software uit. Het feit dat deze software voldoet aan de nieuwste standaarden, zorgt voor maximale bestandscompatibiliteit en een eenvoudige workflow, wat op zijn beurt tijd en stappen uitspaart. Zo is door de klant aangeleverd artwork in PDF 2.0-indeling moeiteloos te verwerken. U bespaart kostbare tijd, waardoor u meer jobs aankunt in minder tijd.

Dat de software het maximum haalt uit onze nieuwe inkten, spreekt voor zich. Nieuw zijn troeven zoals een Orange Color System Library voor verbeteringen op het vlak van kleurbereik, kleurafstemming en kleurnauwkeurigheid. De mogelijkheid om True Rich Color-instellingen toe te passen biedt een antwoord op de vraag naar rijke, levendige kleuren op de signmarkt. Met behoud van nauwkeurigheid. De wizard voor printeraanpassing helpt om de lineariteit op één en dezelfde printer te handhaven, wat nauwkeurige kleurenreproductie in de loop der tijd mogelijk maakt. Telkens opnieuw. De wizard zorgt ook voor kleurafstemming op meerdere printers, wat werklastverdeling mogelijk maakt met gegarandeerde kleurnauwkeurigheid.

Hoewel ik hoop dat ik u heb weten te overtuigen van enkele van de indrukwekkende voordelen van onze nieuwe VG2, hoeft u me niet op mijn woord te geloven. De VG2 is sinds oktober vorig jaar al op 3 locaties in Europa in de praktijk getest. Een van die plaatsen is Gielen Reclame in Nederland, sinds jaar en dag een gebruiker van Roland DG-apparatuur, die veel ervaring heeft. Zij zijn heel tevreden over de prestaties van de VG2, zo liet Chris Gielen (oprichter van Gielen Reclame) me weten: “De VG2 kan alles aan wat we hem te verwerken geven – dit systeem is een geweldige all-rounder. Een van de geweldige voordelen van de VG2 en de toevoeging van de oranje inkt is dat nauwkeurige kleurafstemming met merkkleuren nu echt gemakkelijk te realiseren is.”

Ontdek zelf wat onze nieuwe TrueVIS VG2-oplossing u en uw bedrijf te bieden heeft. Wij zetten een nieuwe standaard. Mis deze kans niet om uw mogelijkheden uit te breiden, de verwachtingen van uw klanten te overtreffen en een voorsprong te krijgen op uw concurrentie.