Snelheid is must voor het Superbike-team van Ducati

Alstare

Niet alleen op het circuit gaat het er snel aan toe bij het Alstare-Ducati Superbike-team*. Ook bij de productie van het promomateriaal en team wear is snelheid cruciaal. Daarom kiest Alstare voor de PRO4-reeks van Roland DG. 
De prints die de grafische afdeling van Alstare maakt, worden gebruikt voor de stickers op de wedstrijdmoto’s en vrachtwagens, maar ook voor posters, banners en displays die onder andere de hospitality unit en beursstanden aankleden. De Roland PRO4-reeks sluit aan op de wensen van het Ducati Superbike-team. “Voor ons draait alles om snelheid. Ons doel is natuurlijk om goede resultaten te behalen op het circuit, maar ook daarnaast moet het vaak snel gaan. De moto’s, de kledij en het promomateriaal moeten voor elke gelegenheid perfect in orde zijn en we werken vaak tegen deadlines. Daarom hebben we printers nodig die hoge printsnelheden halen en een uitstekende kwaliteit leveren. De PRO4-reeks van Roland past perfect in dit plaatje,” zegt Werner Speeckaert, creatief directeur van Alstare.
Alstare werkt met twee toestellen van Roland. Enerzijds hebben ze een SOLJET PRO4 XF-640 waarmee ze voornamelijk posters en banners printen. De XF-640 is Roland DG’s snelste printer ooit. De printer beschikt over de nieuwste generatie printkoppen, een nieuw oprolsysteem en een verbeterd mediatransport. Samen met een reeks andere ontwikkelingen zorgt dit alles voor een uitstekende printkwaliteit aan een hoge snelheid. De maximale snelheid bedraagt zelfs 102m²/u.Anderzijds zet Alstare een XR-640 in om de stickers te printen en uit te snijden. Voor Speeckaert is de combinatie van printen en snijden met één toestel ideaal: “Wij gebruiken elk jaar opnieuw enorm veel stickers. Als er een sponsor bijkomt of wegvalt, maken we een heel nieuw ontwerp en worden de moto’s helemaal opnieuw beplakt. Wat meer is: we hebben niet alleen veel stickers nodig, het moet vaak ook heel snel gaan. Toch mag die snelheid geen invloed hebben op de kwaliteit. Onze Roland is hierin een krak.”
 
De digitale technologie is een zegen voor Alstare. Werner Speeckaert legt uit: “Ik werk nu al meer dan 15 jaar bij Alstare en in die tijd is er veel veranderd. Vroeger werden de moto’s geschilderd en plakten we er achteraf teksten en figuren op die we uitsneden met onze plotter. We probeerden toen reliëf in de stickers te krijgen door verschillende lagen op elkaar te plakken. Later ontdekten we echter de mogelijkheden van digitaal printen voor onze branche. Aanvankelijk besteedden we alles uit, maar dat werd al snel te duur. Toen hebben we beslist zelf een digitale printer aan te schaffen. We hebben verschillende merken uitgetest, maar Roland kwam als beste uit de bus, zowel op vlak van prijs en kwaliteit, als op vlak van gebruiksvriendelijkheid.”
 
www.alstare.com

(04-2013)

* Seizoen 2013 van het World Superbike Championship