Bij fotografiebedrijf Factory Fotografia staat detail centraal in de nieuwe fotografie

Factory Fotografia   |   Madrid, Spanje

De printmarkt voor fotografie werd hard getroffen tussen 2006 en 2011 vanwege de verspreiding van digitale camera’s en smartphones. Mensen maakten meer foto’s dan ooit, maar lieten ze niet meer ontwikkelen en afdrukken. Factory Fotografia, in de Spaanse hoofdstad Madrid, is opgericht in 2015 met een nieuwe kijk op fotografie in een sterk concurrerende markt: gepersonaliseerde geschenken.

Factory Fotografia installeerde een mini-chemielab voor het ontwikkelen van foto’s, later gevolgd door een plotter voor canvasprinten en een sublimatieprinter, perfect voor het decoreren van koffiemokken en mobiele telefoonhoesjes met fotografische herinneringen. In 2017 ging het bedrijf een stap verder met de aanschaf van een METAZA MPX-95 graveermachine van Roland.

De METAZA MPX-95, compatibel met goud, platinum, zilver, titanium, messing, koper, roestvast staal en andere materialen, heeft Factory Fotografia geholpen een nieuwe niche te vinden met mooi gedetailleerde, gepersonaliseerde producten. Klanten laten in de fysieke winkel van het bedrijf in Madrid en via het internet artikelen zoals sieraden, huisdierpenningen, plaquettes, medailles en meer graveren met hun eigen foto’s.

De METAZA MPX-95 van Roland stelt ons in staat met minuscuul detail foto’s op artikelen te graveren. Graveren van artikelen is niet gemakkelijk te vinden en trekt zeer zeker de aandacht van klanten.


De MPX-95 van Roland verraste ons met zijn buitengewone graveerkwaliteit. Wij kunnen foto’s graveren met minuscuul detail”, zegt Óscar Calderón, manager van Factory Fotografia. “Graveren van artikelen is niet gemakkelijk te vinden en trekt zeer zeker de aandacht van klanten.

De METAZA MPX-95 graveermachine van Roland maakt niet alleen nauwkeurige replica’s van foto’s, maar kan ook heel gemakkelijk, en betaalbaar, tekst, logo’s en andere ontwerpen toevoegen aan harde materialen. Promotieartikelen en gepersonaliseerde geschenken zijn opwindende potentiële markten voor veel gebruikers.

Factory Fotografia doet het met de uitbreiding van zijn productaanbod goed in de fotografiemarkt, een gebied dat in vergelijking met slechts enkele jaren geleden, onherkenbaar is veranderd.

Lees meer over Factory Fotografia

De METAZA MPX-95 heeft Factory Fotografia geholpen een creatieve nieuwe niche in de fotografiemarkt te ontdekken. Wat zou je kunnen doen met deze betaalbare en gebruiksvriendelijke machine? Doe inspiratie op met onze blog over gepersonaliseerde sieraden.