Ontdek in Tokio, een winkelparadijs, unieke producten die met UV zijn geprint

Tokio is een winkelparadijs, waar je bijna alles kunt vinden wat je maar kunt wensen. Ook echt unieke producten die zijn afgestemd op elk afzonderlijk individu. Deze zomer hebben twee internationale studenten van de universiteit van Michigan een stage bij Roland DG gevolgd die hen de gelegenheid gaf een aantal van de digitale printdiensten in Tokio, en de ongelooflijke personalisering die klanten ter beschikking staat, te ontdekken.

[FOTOBIJSCHRIFT] Twee internationale studenten van de universiteit van Michigan, King Yuk Chiu (rechts) en Jinyu Wang (links), volgden een stage bij Roland DG

De eerste halte voor Jinyu Wang en King Yuk Chiu was de Makers' Base in het Sogo-warenhuis in Chiba, een studio die aan hun leden praktijkgerichte workshops aanbiedt met gebruik van apparatuur, waaronder een LEF-200 UV-printer van Roland.

[FOTOBIJSCHRIFT] Binnen de Makers’ Base in Chiba

Hier volgden de studenten een workshop voor het maken van portemonnees. Zij konden hierbij hun eigen ontwerpen creëren en zien hoe die rechtstreeks op het leer werden geprint.

[FOTOBIJSCHRIFT] Een ontwerp maken in de studio

[FOTOBIJSCHRIFT] De VersaUV LEF-200 print het ontwerp op leer

Het was fascinerend om te zien hoe onze tekeningen vlak voor onze ogen onmiddellijk op leer werden geprint en uitgehard”, zegt King Yuk Chiu. “'Vlekkeloos' beschrijft wat we uit deze printer zagen komen. Je kunt je voorstellen hoe mooi het was om te zien hoe onze projecten vorm kregen.

[FOTOBIJSCHRIFT] Wij werkten het leer bij tot de vorm van een portemonnee.

Onder begeleiding van professionals werkten de studenten het leer vervolgens bij tot de juiste vormen, kozen zij hun favoriete combinatie van sluitingen en binnenvoering, en verbonden zij de delen aan elkaar om een gepersonaliseerde portemonnee te maken.

[FOTOBIJSCHRIFT] Nadat wij de sluiting en binnenvoering hadden geselecteerd, zetten wij alle onderdelen in elkaar

[FOTOBIJSCHRIFT] Portemonnees - het eindproduct

Het volgende bezoek was aan het creatief centrum van Roland DG in het verkoopkantoor van Tokio, waar zij konden werken met een VersaUV LEF-12i UV-printer van Roland. Tot eind september 2018 kon iedereen langskomen in het centrum en gebruikmaken van dit slimme desktop-apparaat om gratis een kaarthouder of een canvasprint van 10 x 10 cm te personaliseren.

[FOTOBIJSCHRIFT] Gebruikers kunnen de VersaUV LEF-12i UV-printer in actie zien

Het duo van de universiteit van Michigan koos beiden klassieke kaarthouders, en personaliseerden deze met scherpe tekst voor een 'Trotse vader uit Michigan' en een prachtige foto die was genomen in de Antelope Canyon in Arizona.

[FOTOBIJSCHRIFT] Twee senior studenten, King Yuk Chiu L en Jinyu Wang R, van de universiteit van Michigan in het creatieve centrum van Roland DG in Tokio

King Yuk Chiu legt haar fotokeuze uit: “De levendige kleuren van de foto zouden er op een kaarthouder wel mooi uitzien, had ik gedacht, en het resultaat voldeed aan mijn verwachtingen. Het gehele printproces nam minder dan tien minuten in beslag – wat een snelheid! Mijn foto kwam tot leven.

[FOTOBIJSCHRIFT] Wij waren zó blij om te zien hoe onze foto’s heel mooi werden geprint op de kaarthouders.

Tot slot werd door het paar de slogan van FabCafe – 'You can make (almost) anything' – op de proef gesteld. Dit café, gesitueerd in het drukke Shibuya, organiseert workshops en stelt voor creatieve geesten tijd beschikbaar op hun machines voor de productie van hun eigen werk.

[FOTOBIJSCHRIFT] Gevel van FabCafe in Tokio

De UV-printer van Roland is een essentieel ingrediënt van alle apparatuur”, zegt Jinyu Wang. “Hun Fab-workshop ondersteunt een groot aantal items, waaronder bedeltjes, handspiegeltjes, linten, houten stempels en zelfs macarons! Wij besloten om fotoblokken van acryl te maken, wat een mooie decoratie op onze bureaus met boeken is.

[FOTOBIJSCHRIFT] Collecties van FabCafe

Nadat de stagiaires van Roland de juiste kleuren hadden gekozen, konden zij zien hoe deze rechtstreeks werden geprint op de acrylblokken om een souvenir te maken dat een leven lang meegaat.

[FOTOBIJSCHRIFT] Het printproces bekijken

[FOTOBIJSCHRIFT] Close-up van het fotoblok dat wordt geprint

Jinyu Wang en King Yuk Chiu ontdekten slechts een klein aantal van de personaliseringsopties die met de UV-printers mogelijk zijn.

[FOTOBIJSCHRIFT] King Yuk Chiu (links) en Jinyu Wang (rechts) die hun gepersonaliseerde fotoblokken vasthouden

Wat zou u kunnen maken in uw stad?

 

Wij hebben deze handige gids voor direct printen met UV gemaakt om u honderden ideeën aan te reiken waarmee uw verbeelding wordt geprikkeld. Download deze gratis gids vandaag nog en ontdek hoe ook u kunt profiteren van de personaliseringsmarkt.