VersaWorks Dual: nieuwe functies voor LEF-300

De nieuwe Roland VersaWorks Dual RIP-software bevat vier nieuwe functies die specifiek ontwikkeld werden voor gebruikers van de VersaUV LEF-300.

- 90° en 270° rotatie
- Maintain Clipped Position
- Special Colour Plate Generation
- Aanpassing intensiteit van UV-lamp
 

90° en 270° rotatie

Het is mogelijk beelden 90° of 270° te roteren in de software. Bovendien kunt u de spatie tussen de beelden nu op drie manieren instellen:

- Grid spacing: was ook al beschikbaar in VersaWorks. U stelt hier de afstand in van de linker bovenhoek van een afbeelding tot de rand van de naast- en onderliggende afbeelding.

versaworks-dual-grid-spacing.jpg

- Equal X and Y spacing: u stelt de horizontale en verticale afstand tussen de afbeeldingen gelijk in.


versaworks-dual-equal-x-and-y-spacing.jpg

- Seperate X and Y spacing: u stelt de horizontale en verticale afstand tussen de afbeeldingen verschillend in.

versaworks-dual-seperate-x-and-y-spacing.jpg

Maintain Clipped Position

De functie “Maintain Clipped Position” garandeert de accurate herpositionering van bijgesneden (cropped) afbeeldingen. Dit is handig wanneer u extra’s, zoals vernis, wil toevoegen op slechts een deel van een beeld.

Bij [Clip and Tile] vinkt u daarvoor het vakje “Maintain Clipped Position” aan. Dan selecteert u een stuk van de afbeelding waarop u vernis wil printen. De afbeelding verspringt dan niet naar het nulpunt, waardoor de vernislaag op het juiste deel van de print wordt aangebracht (in het voorbeeld: op het juiste telefoonhoesje).

versaworks-dual-maintain-clipped-position.jpg

versaworks-dual-maintain-clipped-position-2.jpg

Special Colour Plate Generation

Met de functie “Special Colour Plate Generation” kunt u wit en vernis printen zonder dat deze in uw printbestand gedefinieerd zijn. Het is dus niet nodig om deze speciale kleuren aan te maken via een designpakket. U kunt dit rechtstreeks in de RIP doen.

U kunt deze kleuren op drie manieren toevoegen:

- Print Area: daar waar CMYK-data beschikbaar is
- Outside Print Area: daar waar geen CMYK-data beschikbaar is
- Entire Image: onder de complete afbeelding 


versaworks-dual-special-color-plate-generation-2_0.jpg

Daarenboven kunt u de densiteit van de speciale kleur aanpassen, evenals de positie en grootte zodat bijvoorbeeld een witte onderlaag niet onder de afbeelding uitkomt.

Belangrijk is dat u eerst bij [Quality] aanduidt dat u Wit of Gloss wil printen. Anders is de functie Special Colour Plate Generation niet beschikbaar.

Opmerkingen: Deze functie werkt enkel indien er geen speciale kleuren in de vector data verwerkt zijn. Het kan uitsluitend gebruikt worden voor pdf’s bestaande uit één pagina en werkt niet voor variabele data.

 

Intensiteit van UV-lamp

Het is mogelijk de intensiteit van de UV-lamp aan te passen. Dit is enkel van toepassing in specifieke situaties om optimale uitharding van de inkt te garanderen. We raden daarom de nodige voorzichtigheid aan.

 

Lees hier welke nieuwe functies algemeen beschikbaar zijn in VersaWorks Dual.

 

Andere interessante artikels:

Variabele data printen met VersaWorks (Dual)
Stickers snijden met VersaWorks (Dual)
Glanzende of matte vernis, reliëf en structuur printen met VersaWorks (Dual)