Tips bij het printen van standaard canvassen

Canvas is een vezelig materiaal, dat dankzij zijn dikkere structuur en artistiek uitzicht vaak wordt gebruikt voor decoratie. Ook voor langdurige promotie is het perfect geschikt. In onderstaand artikel geven we u enkele tips, zodat u tot de meest prachtige printresultaten komt.
 

Werkwijze en tips

1. Kies het juiste materiaal

Er is een groot aanbod aan canvassen op de markt. Deze zijn niet allemaal even geschikt om te komen tot professionele resultaten. Met Roland Artist Canvas zit u goed: het is een pvc-vrije, helder witte canvas die een excellente kleurreproductie geeft. Dit canvas geeft de mooiste resultaten in combinatie met de Roland-printers en inkten. De afwerking is bovendien erg eenvoudig, omdat het materiaal erg soepel is.

Lees meer over Roland Artist Canvas

2. Laad het materiaal

Laad het materiaal in uw Roland-printer en lees het in. Het is belangrijk dat u uw toestel kalibreert en een “bi-directional adjustment” doet om alles netjes uit te lijnen.

3. Stel de software in

Open het bestand dat u wil printen in VersaWorks. Selecteer de parameters die van toepassing zijn (aantal kopieën, afmetingen etc.).

Bij “Quality” > “Media Type” kiest u het juiste profiel. Dit heeft een grote invloed op het uiteindelijke resultaat. In het profiel worden namelijk de juiste kleuren voor uw beeld bepaald en de hoeveel inkt die gebruikt wordt.

In VersaWorks vindt u heel wat profielen die u eenvoudig kunt selecteren. Als u met ECO-SOL MAX 2-inkt werkt selecteert u “Generic Art Canvas”. Werkt u met ECO-SOL MAX 3-inkten, dan kunt u het profiel [MAX3] Generic Art Canvas downloaden van www.rolandprofilecenter.eu.

versaworks_eco-sol_max_3_profile.jpg

4. Optioneel: print variabele data

Met VersaWorks kunt u eenvoudig variabele data printen. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen als u de foto’s van een schoolfotograaf op canvas dient te printen. Zowel de foto’s, als eventuele tekst (schooljaar, naam van het kind) kunnen variëren van print tot print. Zo dient u de instellingen slechts één keer te doen en kunt u toch eenvoudig de hele reeks afprinten.

Hoe print ik variabele data?

5. Speciale effecten printen

Met een UV-printer van Roland DG kunt u naast standaard prints ook speciale effecten creëren. Zo is het mogelijk matte of glanzende vernis, embossing en zelfs reliëf te printen. Dit maakt uw canvas heel luxueus en opvallend.

canvas_art_0.jpg


Lees meer over het printen van speciale effecten op canvas

Lees ook: Hoe maak ik kunstreproducties met een UV-printer van Roland DG?