Snel en eenvoudig stickers maken met een snijplotter

sticker_bus.jpgMet een snijplotter maakt u in een handomdraai stickers voor reclame en signalisatie. Kennis van ontwerpprogramma’s is niet nodig, want met de meegeleverde software CutStudio komt u al een heel eind. U kunt vormen tekenen, teksten opmaken en illustraties invoegen. Bent u wel handig met Illustrator of CorelDraw? Dan gebruikt u CutStudio als plug-in om uw snijplotter aan te sturen.

Roland DG levert al zijn snijplotters gratis met CutStudio. In deze software kunt u eenvoudige designs creëren en teksten opmaken. Ook bestanden importeren en bewerken is mogelijk. Van zodra u klaar bent, stuurt u uw design naar de snijplotter, die het tot in de kleinste details uitsnijdt. Zo maakt u op een snelle en gemakkelijke manier stickers voor reclame en signalisatie in de zelfklevende folie van uw keuze.
 

Maak zelf een ontwerp

In CutStudio kunt u eenvoudige ontwerpen maken. U kunt uw design samenstellen uit cirkels, ovalen, rechthoeken, sterren en een reeks symbolen die standaard beschikbaar zijn.

Ook kunt u tekst toevoegen en opmaken. U selecteert een lettertype uit de fonts die beschikbaar zijn op uw computer (True Type Fonts), draait de tekst, zet hem schuin etc. Alle lijnen die u ziet zijn snijlijnen, dus voor een mooi resultaat gebruikt u best geen hele fijne letters.

Screenshot CutStudio


screenshot-cutstudio1_2.jpg


Importeer een bestand

U kunt zowel vector- als bitmap-bestanden importeren in CutStudio. Vectorbestanden worden direct uitgesneden. Bitmap-bestanden zoals jpeg moeten eerst gevectoriseerd worden, zodat de snijplotter weet waar hij precies moet snijden.

Afbeeldingen vectoriseren doet u door op de rechter muisknop te klikken en [Image outline] te selecteren. Dan kiest u [Extract contour lines]. Als u lijnen wilt verwijderen, kiest u [Break polyline]. Daarna selecteert u de lijnen die u wilt verwijderen en klikt u op [delete].

Screenshot

screenshot-cutstudio3.jpg
 

Snijd stickers


Plaats nu het materiaal van uw keuze in de snijplotter. Afhankelijk van uw toepassing kiest u bijvoorbeeld voor transparante of gekleurde zelfklevende vinyl, media voor hittetransfer of andere snijdbare materialen.

Dan stuurt u uw ontwerp vanuit CutStudio naar de snijplotter. Na enkele seconden (of minuten – afhankelijk van de grootte van uw ontwerp) is uw design helemaal uitgesneden. Verwijder dan het overtollige materiaal en gebruik eventueel een transfertape om de sticker aan te brengen op een wagen, etalage, vloer, deur,… Als u gekozen hebt voor hittetransfermateriaal gebruikt u een hittepers om de sticker aan te brengen op textiel.


Maak veelkleurige stickers

Wilt u liever veelkleurige stickers maken? Dan zijn onze printers met snijfunctie een ideale oplossing.

Lees hier hoe u stickers maakt met een gecombineerde printer/snijplotter
Voor meer informatie over onze snijplotters klikt u hier