Geef uw business een extra impuls met digital signage

Digital signage is hip. Rondom u vindt u vast tal van horeca-zaken en winkels die deze technologie inzetten. Ook op straat en in openbare gebouwen vindt u grote beeldschermen, waarop dynamische boodschappen worden getoond. Maar wat hebt u als signmaker aan deze digitale vorm van communicatie? Het antwoord is duidelijk: extra inkomsten.

Breid uw aanbod uit met digital signage

Innoverende sign shops stellen vast dat ze extra inkomsten kunnen genereren door digital signage aan te bieden naast hun huidig printaanbod. Toch zijn sommigen nog wat terughoudend om in deze markt te stappen. Ze vrezen dat het digitale aanbod het printgebeuren zal kannibaliseren.

Michel Van Vliet, Product Marketing Manager bij Roland DG: “Het is begrijpelijk dat sommige signmakers vrezen dat digital signage printopdrachten zal wegnemen. Dit zal echter niet gebeuren. Digital signage is snel aanpasbaar en dynamisch, maar kan print nooit vervangen. Je moet het eerder zien als iets complementairs. Beeldschermen die geïntegreerd worden in een printcampagne geven een extra punch aan een reclame- of interieurproject.

Bovendien zorgt digital signage voor terugkerende inkomsten. U kunt het namelijk verkopen met een onderhouds- of serviceplan, waarbij u instaat voor de technische ondersteuning.”

digital_signage2.jpg

Ook Justin Ryan, de auteur van het nieuwe boek ‘Digital Signage Power’ raadt signmakers aan om op de kar te springen: “Als klanten vragen naar digital signage en u houdt het been stijf en biedt het niet aan, dan verliest u een potentiële klant aan iemand anders.”

Ook Richard Romano stelt in het artikel ‘The ABC of DDS’: “Als een klant per se digital signage wil installeren, zal hij dat ook doen. Als de shop dit niet supplementair aanbiedt bij printwerk, dan zal de klant eenvoudigweg gaan naar iemand die het wél doet.”

Digital signage-systeem van Roland DG

Roland DG biedt een gebruiksvriendelijk pakket voor digital signage aan onder de naam DisplayStudio. Dit omvat een gebruiksvriendelijke software, krachtige digitale mediaspeler en een speciaal voor digital signage ontwikkeld LED-scherm.

In de software kunt u eenvoudig foto’s, teksten, logo’s en video’s in aantrekkelijke presentaties gieten. Ook kunt u een afspeellijst opstellen, waarin u bepaalt welke boodschap op welk moment wordt getoond. In enkele muisklikken maakt u kortom al professionele presentaties.

Lees meer over DisplayStudio

Lees ook het bericht ‘Roland DG ontvangt Viscom Best of 2014 Award voor DisplayStudio’