Voorstelling Roland RIP-software voor Mac OS

Op C-Print in Lyon (3 - 5 februari) toont Roland DG voor het eerst een preview van een nieuwe RIP-software voor Mac OS. PrintStudio is een krachtige RIP, met een zeer gebruiksvriendelijke interface en een Adobe PDf Print Engine (APPE). Het is een aanvulling op Roland VersaWorks, de populaire RIP die Roland DG standaard bij levert bij al zijn printers en die compatibel is met PC.

PrintStudio maakt de aansturing van Roland-printers vanaf een Mac-computer mogelijk. Michel Van Vliet, Product Manager bij Roland DG Central Europe: “De vraag naar een RIP voor Mac OS nam de afgelopen jaren sterk toe. Die vraag kwam uit verschillende hoeken. Enerzijds van klanten die gehecht zijn aan de interface van Mac OS en die als standaard hebben ingevoerd in de ICT-omgeving van hun bedrijf. Anderzijds kregen we vragen vanuit de high-end productiemarkt, omdat deze architectuur zeer stabiel werkt in productie-omgevingen. Dankzij Roland PrintStudio kunnen we nu een oplossing bieden aan onze klanten die hun Roland-printers willen aansturen vanaf een Apple computer. De software is bijna klaar voor release en zal naar verwachting in maart beschikbaar zijn.” 

De software beschikt over functies als nesting en tiling. Ook kunnen volledige profielen gemaakt worden in de software. “We hebben zeer goed geluisterd naar de noden van onze klanten. Een opsomming van alle functionaliteiten is voor later, maar ik kan wel al meegeven dat de RIP een APPE engine en een volledige profileringsmodule bevat,” zegt Van Vliet.

PrintStudio zal het volledige gamma van Roland-printers aansturen, waaronder de populaire VersaCAMM, SOLJET PRO4 en VersaUV-serie en de nieuwste snijplotter, de GS-24. Ook oudere modellen zullen ondersteund worden.

PrintStudio zal als optie beschikbaar zijn en geleverd worden als USB-sleutel. De software kan eenvoudig op elke Mac geïnstalleerd worden. Installatie-instructies zullen beschikbaar zijn in acht talen.

“De filsofie van Roland is om steeds een totaaloplossing aan te bieden. VersaWorks is hier een perfect voorbeeld van, maar ook de ontwikkeling van PrintStudio is erop gericht onze klanten een complete oplossing aan te bieden,” besluit Van Vliet.