Trofeeën en gadgets graveren met de toestellen van Roland DG

Op Euro Trophex in Amsterdam demonstreert Roland DG verschillende toestellen om trofeeën en souvenirs te personaliseren. De firma toont toestellen waarmee teksten, logo's en tekeningen gegraveerd worden op bekers, naamplaatjes, pennen, glaswerk, ringen en andere geschenken. Ook R-Wear komt aan bod. Met R-Wear worden kledingsstukken en accessoires versierd met kunstdiamantjes en kleurrijke prints.

Roland DG demonstreert drie graveermachines en een metaalprinter. Het grote verschil tussen een graveermachine en een metaalprinter is dat de laatste de tekst of afbeelding in het metaal hamert, in plaats van krast. De metaalprinter verwijdert dus geen materiaal, wat belangrijk is als men met kostbare materialen zoals goud en zilver werkt.

Verder toont de firma een grootformaatprinter die ook dienst doet als snijplotter. Het toestel gebruikt naast de standaardkleuren (CMYK) ook twee speciale kleuren: wit en metallic zilver. Door de metallic inkt te combineren met de andere kleuren worden schitterende kleuren, zoals goud, brons en paarlemoer gecreëerd. Met het toestel kunnen ondermeer prachtige prints voor op textiel, stickers en posters gemaakt worden.

Tot slot toont Roland DG haar R-Wear oplossing. Dit is een combinatie van Roland-toestellen en software om kledij en accessoires te versieren met strassteentjes en prints.

Roland DG bevindt zich in hal 9, op stand nummer 601.