SRP Player CAM-software van Roland DG compatibel met monoFab SRM-20 desktop freesmachine

srp_player1.jpgRoland DG Corporation, een internationaal toonaangevende fabrikant van grootformaat inkjetprinters en 3D-toestellen, maakt bekend dat zijn SRP Player CAM-software voortaan compatibel is met de monoFab SRM-20 desktop freesmachine.

De SRP Player CAM-software - die momenteel bij andere high-end 3D-freesmachines van Roland DG, zoals de MODELA MDX-40A en de MODELA PRO II MDX-540/540S, wordt geleverd - wordt voortaan ook standaard aangeboden bij de SRM-20. Deze software is ongelooflijk gebruikersvriendelijk. Ze biedt iedereen - zowel de starters als de ervaren professionals - de mogelijkheid om de allernieuwste freesmachines van Roland DG op een heel vlotte en nauwkeurige manier aan te sturen. De SRP Player CAM-software vereenvoudigt alles, vanaf het lezen van 3D CAD-gegevens tot het instellen van de freesparameters. Ze biedt gebruikers de mogelijkheid om geoptimaliseerde freesbanen te genereren door op een eenvoudige manier informatie in te voeren aan de hand van instructies die stap voor stap op het scherm verschijnen.

SRP Player biedt nog meer voordelen ten opzichte van MODELA Player 4, de software die tot nog toe met de SRM-20 werd gebruikt. Zo beschikt SRP Player over specifieke functies ter ondersteuning van dubbelzijdig frezen en een grafische simulatie waarmee de gebruiker op een snelle en eenvoudige manier fijne details kan controleren voordat hij begint te frezen. Op die manier kan hij erop rekenen dat het resultaat er net zo uitziet als hij bedoeld had.

SRP Player kan worden gedownload vanaf Roland OnSupport, een online supportsysteem. Klanten die de SRM-20 desktop freesmachine nu al gebruiken, kunnen SRP Player via de OnSupport-tool installeren en gebruiken.
 

monoFab-serie

Roland DG lanceerde in september 2014 de monoFab-serie, bestaande uit twee toestellen: de SRM-20 desktop freesmachine en de ARM-10 3D-printer. Deze serie is het resultaat van meer dan 25 jaar ervaring die Roland DG heeft opgedaan met de ontwikkeling en productie van toestellen waarmee snel 3D-prototypes kunnen worden gemaakt. De serie biedt dan ook de voordelen van zowel subtractieve als additieve systemen. Deze toestellen worden intussen niet alleen door productontwerpers en ingenieurs gebruikt, maar ook door leraars, studenten en hobbyisten overal ter wereld.