Roland DG toont nieuwigheden op Viscom

Roland DG toont tal van nieuwe producten en oplossingen op Viscom in Frankfurt. Zo stelt het bedrijf zijn gloednieuwe monoFab-toestellen voor aan het Duitse publiek. Deze serie omvat Rolands eerste 3D-printer en een nieuw desktop-freestoestel. Ook de nieuwe VersaEXPRESS RF-640 krijgt een prominente plaats op de stand. Daarenboven worden Roland DisplayStudio en het Roland Rental-programma voorgesteld op stand C71 in hal 3.

monoFab-serie: eerste 3D-printer en nieuw freestoestel

Roland DG brengt met de monoFab-familie als enige ter wereld een reeks 3D-toestellen op de markt die zowel volgens de subtractieve als additieve techniek werken. Met de nieuwe SRM-20 worden voorwerpen gecreëerd door materiaal weg te nemen (subtractief) en met de ARM-10 door materiaal toe te voegen (additief). Dankzij de keuze uit deze twee werkwijzen kan Roland DG dus steeds de beste oplossing aanbieden voor de toepassing van de klant.

img_rij_monofab_2.jpg

De ARM-10 is Rolands eerste 3D-printer ooit. Het is het ideale toestel om een prototype te maken om een design of een complexe vorm uit te testen. De printer is uitgerust met een UV-LED-lamp als projectiesysteem en gebruikt een vloeibare hars (Roland imageCure) om de vormen laag per laag op te bouwen. De hars wordt semitransparant als deze uithardt en nabewerking (wegwerken van steunbruggetjes en polijsten) is zeer eenvoudig.

De SRM-20 is het nieuwste freestoestel van Roland DG. Dit werd ontwikkeld op basis meer dan 25 jaar ervaring in de productie van 3D-toestellen. De sterktes van de SRM-20 zijn voornamelijk de uitstekende nauwkeurigheid en de gladde afwerking van de oppervlakken.

De SRM-20 freest allerhande materialen die veel gebruikt worden voor o.a. prototyping. Voorbeelden van compatibele materialen zijn acryl, ABS, hout en was. Het is het perfecte toestel om zeer nauwkeurige en perfect afgewerkte functionele prototypes te maken van relatief eenvoudige vormen. Ook de SRM-20 blinkt uit in stabiliteit en gebruiksgemak, waardoor het de perfecte investering is voor zowel professionals als hobbyisten.

Nieuwe VersaEXPRESS RF-640 vierkleurenprinter

De VersaEXPRESS RF-640 is Rolands nieuwste printer die een grote productiviteit en betrouwbaarheid biedt aan een zeer scherpe prijs. De RF-640 beschikt over de laatste printkoptechnologie, gebruikt ECO-SOL MAX2-inkten in vier kleuren en bereikt printsnelheden tot 48.5 m²/u.

img_rij_rf-640_1.jpg

De RF-640 is uitgerust met het nieuwe Roland Ink Switching System dat het mogelijk maakt onbemand continu te blijven printen. Dankzij dit unieke systeem kunnen gebruikers een reservecassette laden, die automatisch wordt aangesproken van zodra de eerste inktcassette leeg is.

De gebruiksvriendelijke RF-640 is ook uitgerust met het nieuwe Roland Printer Assist-systeem, waarmee printerfuncties van op afstand kunnen beheerd worden. Met deze intuïtieve nieuwe app kan de gebruiker de status van de printer opvolgen en printtaken op een comfortabele manier beheren vanaf zijn iPad. De app is gratis beschikbaar in de iTunes App Store.

Roland DisplayStudio

Roland Display Studio is een compleet en betaalbaar systeem voor digital signage. Het biedt alles wat een signmaker nodig heeft om digital signage te creëren, implementeren en managen voor zijn klanten. DisplayStudio is ideaal voor displays in winkels, op evenementen, in restaurants, in bedrijven en zo meer.

DisplayStudio bevat content management software, een digitale mediaspeler, montagesystemen en LCD-schermen. De software maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier presentaties te maken en ze te organiseren in een afspeellijst. Deze bevat ook een reeks professionele presentatievoorbeelden waar de gebruiker snel zijn eigen teksten, foto’s en logo’s in kan verwerken.

Roland Rental

Op Viscom wordt het “Roland Rental” programma gelanceerd voor Duitsland. Via dit systeem is het mogelijk om een inkjetprinter te huren voor een vast maandelijks bedrag, wat financieel erg interessant is voor tal van bedrijven. Ook vergemakkelijkt het huurporgramma de instap voor mensen die willen starten met grootformaatprinten.

Roland Rental zal vanaf Viscom beschikbaar zijn bij deelnemende dealers in Duitsland.

 

Viscom vindt van 5 tot 7 november plaats in Frankfurt. De Roland-medewerkers ontvangen u graag op stand C71 in hal 3 voor een productpresentatie of een gezellig gesprek.