Roland DG toont modelleertoestellen op EuroMold

EuroMold vindt van 1 tot en met 4 december plaats in de beursgebouwen van Frankfurt. Roland DG toont op de beurs verschillende freestoestellen waarmee op een nauwkeurige en eenvoudige manier prototypes en mallen gemaakt worden. Verder toont Roland DG een nieuw modelleertoestel dat speciaal werd ontwikkeld voor tandheelkundigen.

Roland DG demonstreert haar MDX-540 en MDX-40A tijdens EuroMold. De MDX-540 produceert snel en nauwkeurig prototypes en industriële modellen. Het freestoestel heeft een werkoppervlak van 500 (X) x 400 (Y) x 155mm (Z) en kan uitgerust worden met een automatische gereedschapswisselaar, een roterende as en een T-sleuventafel. De MDX-540A is geschikt om kunststoffen en lichte metalen zoals aluminium en messing te verwerken.

De MDX-40A is een compact freestoestel met een werkoppervlak van 305 (X) x 305 (Y) x 105mm (Z). De CNC-machine is geschikt voor allerhande kunststoffen zoals hars (modelleerwas, piepschuim), chemisch en natuurlijk hout, gips en acryl. Het toestel wordt gedemonstreerd met een vierde, roterende as. Dankzij die as worden modellen automatisch geroteerd en langs meerdere zijden bewerkt.

Daarnaast toont Roland DG een nieuw freestoestel dat speciaal ontwikkeld werd voor tandheelkundigen. Dit toestel freest kronen en bruggen in Zirkonium - een ceramisch, metaalvrij materiaal met een uitstekende duurzaamheid en biocompatibiliteit. Het materiaal wordt vaak gebruikt voor tandprotheses omwille van zijn witte, doorschijnende kleur en antiallergische eigenschappen.

De stand van Roland DG bevindt zich in hal 11 (stand E-78).