Roland DG ontvangt EDP Award voor ECO-SOL MAX2, de nieuwste generatie eco-solventinkt

De inspanningen van Roland DG voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie eco-solventinkt werden beloond. Het bedrijf won met ECO-SOL MAX2 de EDP Award in de categorie Beste Nieuwe Generatie Solventinkt Technologie. De prijs werd uitgereikt door de European Digital Press (EDP) Association tijdens FESPA Londen.

ECO-SOL MAX2 is de nieuwste generatie van Roland DG's bekroonde eco-solventinkt. De inkt is beschikbaar in CMYK, licht cyaan, licht magenta, licht zwart, wit en metallic zilver. De inkt scoort zeer hoog op alle relevante vlakken: de levensduur bij buitengebruik, de krasvastheid, de chemische resistentie en het kleurenbereik. Bovendien is de inkt compatibel met de ruimste waaier aan printmedia in de markt. Dankzij zijn nieuwe samenstelling creëert de inkt nog scherpere beelden. Verder is ECO-SOL MAX2 volledig nikkelvrij.

De jury koos voor ECO-SOL MAX2 omwille van de gebruiksvriendelijkheid, de beperking van de schadelijke stoffen en de uitstekende printresultaten. "Dat is nu net wat de gebruiker wil," aldus de jury.

ECO-SOL MAX2 is verkrijgbaar op de Rolands nieuwste productieprinter, de SolJet Pro4 XF-640. Dit is een super snelle printer, ideaal voor de productie van kwaliteitsprints tegen hoge snelheden. Ook de SolJet Pro4 XR-640 werkt met ECO-SOL MAX2. Dit is Rolands breedste en meest veelzijdige printer/snijplotter. Het toestel is verkrijgbaar in vier configuraties met maximaal acht kleuren, waaronder wit, metallic en licht zwart.

 

De EDP-associatie

De leden van de European Digital Press Association zijn uitgevers van toonaangevende magazines en andere experts uit de digitale printindustrie. Ze vertegenwoordigen 14 landen en 1 miljoen lezers in heel Europa. Het doel van de EDP is het erkennen en belonen van innovaties op vlak van digitaal printen. Meer informatie over de organisatie vindt u op www.edpassociation.com.