Roland DG maakt verkoop van 420.000ste snijplotter bekend

Roland DG Corporation, een van de voornaamste producenten ter wereld van inkjetprinters, snijplotters en andere geavanceerde digitale toestellen, maakte bekend dat het onlangs zijn 420.000ste snijplotter verkocht.

"We horen wel vaker dat de markt van snijplotters verzadigd is", zei Yuko Maeda, Algemeen Directeur bij Roland DG voor Sign-producten. "Wij geloven echter dat zowel professionals als particulieren nog altijd snijtoestellen nodig hebben. We willen ons dan ook blijvend engageren om de verwachtingen van onze klanten in te lossen met onze marktleidende technologie. De verkoop van onze 420.000ste snijplotter is daar het beste bewijs van."

Roland DG begon in 1988 met de verkoop van snijplotters van het CAMM-1-gamma om de productiviteit van signmakers te verhogen. "Voordien werden sjablonen en signalisaties met de hand gemaakt", schetst Maeda. "Onze professionele snijplotters raakten echter ingeburgerd in een groot aantal domeinen en werden ingezet voor uiteenlopende toepassingen. Voorbeelden zijn de productie van stickers, overdrukplaatjes, signalisatie, folies om ramen te blinderen, vloerstickers, transfers voor textiel en zo meer."

img_rij_cutting.jpg

Voor de consumenten- en de kantoormarkt ontwikkelde Roland DG in 1990 de kleinere, goedkopere en gebruiksvriendelijke lijn van draagbare STIKA-snijplotters. "Met STIKA kunnen particulieren kleurrijke labels en stickers uitsnijden om hun auto of persoonlijke bezittingen te personaliseren. Kantoren en winkels kunnen bovendien hun eigen signalisatie en POP-displays maken", aldus Maeda.

De bekendmaking valt samen met de introductie van het recentste CAMM-1 product: de GS-24 snijplotter. "Na een technologische evolutie van 26 jaar staat de GS-24 vandaag voor de meest geavanceerde technologie", voegt Maeda er nog aan toe. "Hij is uitgerust met een nieuwe kop en messenhouder, levert een hogere mesdruk voor het snijden van stugge materialen en beschikt over een handig lcd-paneel voor eenvoudige bediening en controle."

"Het is niet alleen onze krachtigste snijplotter ooit, hij is meteen ook de meest gebruiksvriendelijke, ook voor mensen die nooit eerder een snijplotter gebruikten." Met de meegeleverde software Roland CutStudio kan men afbeeldingen snel en eenvoudig vergroten, verkleinen, herpositioneren, roteren en spiegelen. Dankzij de verbeterde overlappingsfunctie is het snijden van grote afbeeldingen een koud kunstje. TrueType®-lettertypes worden bovendien uitgesneden zonder ze vooraf naar vectorformaat om te zetten. CutStudio ondersteunt BMP, JPG, STX, AL en EPS, en laat toe om rechtstreeks vanuit Adobe Illustrator of CorelDRAW® te plotten.