Roland DG lanceert de Texart RT-640 inkjetprinter voor textiel

Roland DG lanceert de naam ‘Texart’ voor al zijn digitale textielprintoplossingen. Het eerste product in de reeks is de RT-640 printer (162.5cm breed). De RT-640 is een geavanceerde sublimatieprinter* met vernieuwende printtechnlogie en krachtige RIP-software. Het toestel werkt met originele sublimatie-inkten in vier kleuren (CMYK) of acht kleuren (CMYKLcLm + Oranje + Violet).

rt-640_sublimation_printer.jpg

“Een van de grootste nieuwigheden van de RT-640 is onze nieuwe inkt”, aldus Yuko Maeda, algemeen directeur van de afdeling Textile Market Development. “De gloednieuwe Texart-inkt levert sterke en levendige kleuren en diep, rijk zwart. De oranje en violette inkten verbreden het kleurenspectrum en zorgen voor uitzonderlijke rode, oranje, diepblauwe en paarse kleuren. Licht cyaan en licht magenta staan dan weer garant voor subtiele schakeringen en indrukwekkende details.” Bovendien kunnen gebruikers kiezen tussen de Roland VersaWorks en de ErgoSoft Roland Edition RIP-software. Deze laatste is speciaal voor de RT-640 ontwikkeld door ErgoSoft, de grootste leverancier van RIP’s in de textielprintsector.

De RT-640 biedt tal van mogelijkheden voor de digitale textielproductie. Van alle instapmodellen van sublimatieprinters op de markt heeft de RT-640 de hoogste effectieve printsnelheid (22,0 m²/u). De nieuwe ventilator houdt het transferpapier vlak tijdens het printen. Verder zorgt het gloednieuwe mediadoorvoersysteem vooraan en achteraan voor een gelijke spanning en voorkomt het dat het papier scheeftrekt.

Masahiro Tomioka, Voorzitter en President van Roland DG, vult aan: “We zien een enorm potentieel in digitale textielprint. Ongeveer een jaar geleden hebben we onze afdeling Textile Market Development in het leven geroepen, met een groot engagement om een sterke intrede te doen in deze markt. Ik ben ervan overtuigd dat digitale textielprint een van onze hoofdactiviteiten wordt en mee de groei van ons bedrijf zal bepalen.”

Yuko Maeda sloot zich daarbij aan: “De digitale printwereld voor textiel ziet er veelbelovend uit. Onderzoek toont aan dat er een stijgende vraag is en dat deze markt de komende jaren met dubbele cijfers zal groeien.” Er is een grotere vraag naar digitale printers om de efficiëntie te verhogen van projecten met een hoge mix en een laag volume. Ook is er meer behoefte aan maatwerk. Dit geldt voor allerlei toepassingen, zoals modeaccessoires, interieurdecoratie, geschenken en promotieartikelen. Roland DG had reeds oplossingen voor onder meer soft signage-toepassingen (bv. polyester banners en vlaggen) en personalisatie van sportkledij. Voortaan beschikt de onderneming speciaal voor textiel ook over een merk dat ontwikkeld is om in te spelen op deze groeimarkt.

Yuko Maeda ging verder: “De RT-640 is gebaseerd op onze inkjetprinttechnologie. Die is het resultaat van jaren ervaring in de signalisatie- en displaymarkt, gecombineerd met uitgebreide markt- en gebruikersonderzoeken in de textielprintmarkt. De RT-640 biedt gebruikers de optimale combinatie van uitstekende kwaliteit, levendige kleuren en stabiele prestaties die nodig zijn voor professionele textielprint.”

 

* Sublimatietransfer is een printmethode waarbij illustraties, foto’s en andere afbeeldingen in spiegelbeeld op transferpapier worden geprint met sublimatie-inkt. Vervolgens worden ze met hitte overgebracht op polyester en ander textiel.