Roland DG introduceert fluorescerende inkt voor zijn Texart sublimatieprintoplossing

Roland DG Corporation, wereldwijd toonaangevende fabrikant van grootformaatinkjetprinters en printers/snijplotters, kondigde vandaag nieuwe fluorescerende inkten aan, die speciaal gemaakt zijn voor de Texart XT-640 en RT-640 grootformaatsublimatieprinters.

De Texart printers zijn speciaal ontwikkeld voor sublimatieprinting en leveren een uitstekende printkwaliteit en productiviteit voor de creatie van sportkleding, mode, soft signage, decoratie, promotieartikelen en nog veel meer. De nieuwe inkten, fluorescerend roze (Fp) en geel (Fy), kunt u combineren met de Roland DG Texart proceskleuren en zo honderden levendige, fluorescerende tinten produceren. De eigen staalbibliotheek met fluorescerende kleuren van Roland DG kunt u installeren in Adobe® Illustrator® en CorelDRAW®. Kleuren gebruiken en aanpassen was nog nooit zo eenvoudig. Klik gewoon de gewenste kleur aan in de staalbibliotheek en voeg snel en gemakkelijk heldere en pastelfluokleuren toe aan uw sublimatieprints.

Volgens Yuko Maeda, directeur van de divisie marktontwikkeling Digital Printing bij Roland DG, zullen de nieuwe fluorescerende inkten verkrijgbaar zijn vanaf midden juli 2016 in de combinatie CMYKOrViFpFy voor de Texart XT-640 en RT-640 printers met de RIP-software ErgoSoft Roland Edition. "Er is een stijgende vraag naar eenmalige en kleinschalige producties op maat op het steeds groter wordende terrein van textieldecoratie", zei ze. "Volgens ons maken de nieuwe fluorescerende inkten onze Texart printers niet alleen veelzijdiger, maar zorgen ze ook voor een geweldige uitbreiding van de textielprintmogelijkheden voor onze gebruikers, vooral op het gebied van sportkleding en mode."

Roland DG demonstreert een groot aantal voorbeelden van textieltoepassingen met fluorescerende inkt op Drupa 2016, de grootste internationale beurs voor print- en cross-mediaoplossingen ter wereld. Deze vindt plaats in Düsseldorf in Duitsland van 31 mei tot 10 juni 2016. De stand E04-1 van Roland DG vindt u in hal 9.

Over Roland DG Corporation

Roland DG Corporation is een toonaangevende fabrikant van producten die ontworpen zijn om professionals en hobbyisten te helpen hun verbeelding om te zetten in realiteit. Zo is er het gamma van grootformaatinkjettoestellen SOLJET, TrueVIS, VersaCAMM, VersaUV en Texart, MDX freesmachines en EGX graveertoestellen, CAMM-1 en STIKA vinylsnijplotters en MPX impactprinters. In 2010 trad het bedrijf toe tot de gezondheidssector met de Easy Shape DWX freesmachines, speciaal ontworpen voor het maken van tandprotheses van hoge kwaliteit. Roland DG introduceerde onlangs ook de monoFab desktop 3D-printers en freesmachines voor rapid prototyping en fabricage. Het bedrijf gebruikt zijn eigen celproductietechnologie en maakt producten die wereldwijd verdeeld worden.

Neem voor meer informatie een kijkje op www.rolanddg.com.