Roland DG brengt verbeterde ontwerpsoftware voor juwelen uit

Roland DG introduceert een nieuwe versie van JewelStudio. Deze krachtige 3D ontwerpsoftware werd speciaal ontwikkeld voor juweelontwerpers en goudsmeden. JewelStudio wordt geleverd samen met de Roland JWX-30 modelleertoestellen voor de productie van wassen modellen van juwelen.

Versie 2.0 van JewelStudio heeft nog bijgewonnen op vlak van gebruiksgemak zodat zelfs beginnende CAD-gebruikers complexe juweelontwerpen kunnen maken. Versie 2.0 beschikt over nieuwe ontwerpfuncties die de veelzijdigheid van de software verder vergroten. Voorbeelden zijn de nieuwe bewerkingsfuncties die het ontwerpers mogelijk maken de parameters van een ontwerp, zoals de vorm en grootte van een ring, aan te passen. Bovendien worden de veranderingen meteen op het scherm getoond. Complexe aanpassingen, zoals het veranderen van de buiging van fixatiehaakjes voor de stenen, kunnen eenvoudig gedaan en bekeken worden op het scherm.

Alle gebruikers van JewelStudio kunnen hun software gratis updaten naar versie 2.0 door de update-knop in het openingsvenster van de software aan te klikken. De update is ook online beschikbaar op http://www.rolanddg.com/download.html.

 

Belangrijkste eigenschappen van JewelStudio 2.0

 • 3D-ontwerpsoftware voor juwelen, exclusief ontwikkeld voor de Roland JWX-30
 • Om snel en eenvoudig digitale ontwerpen voor juwelen te maken, zonder beperking van de creatieve mogelijkheden
 • Overzichtelijke menu's, duidelijke iconen en een eenvoudige workflow begeleiden zelfs onervaren CAD-gerbuikers doorheen het ontwerpproces
 • Nieuwe functies
  • Mogelijkheid om ontwerpen aan te passen via verschillende parameters. Veel van deze aanpassingen worden dynamisch op het scherm getoond. Meer complexe wijzigingen kunnen ook eenvoudig gedaan worden en bekeken op het scherm getoond.
  • De ‘3D Texture'-functie laat toe een originele textuur aan het ontwerp toe te voegen. De texturen kunnen opgeslagen worden als jpeg, zodat ze later opnieuw gebruikt kunnen worden.
  • Relief Studio creëert een relief op basis van enkele parameters. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van vectordata, die geïmporteerd worden vanuit Adobe Illustrator* of andere grafische software.
  • De ‘Dynamic Polar Array'-functie maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier een rij van stenen te maken.
  • De functie ‘Height Field by Colour' stelt ontwerpers in staat snel en gemakkelijk verschillende hoogtes toe te wijzen aan bepaalde kleuren in een 2D-ontwerp.
  • Animatie Studio toont het afgewerkte ontwerp in een videopresentatie. Deze kan gebruikt worden op een website, voor een DVD of voor verzending via e-mail.

* JewelStudio 2.0 importeert Adobe Illustrator AI-bestanden tot versie 8.0.

 

JWX-30: modelleermachine voor wassen modellen van juwelen

De JWX-30 freesmachine werd speciaal ontwikkeld voor de productie van wassen modellen van juwelen. De machine automatiseert tijdrovende en arbeidsintensieve taken zoals het repliceren van een linker en rechter oorbel en het gewicht van een juweel verkleinen. De JWX-30 is erg betrouwbaar en nauwkeurig.

Het toestel is snel en veelzijdig, zodat juweelontwerpers complexe modellen kunnen maken zonder de nadelen die met manueel werk gepaard gaan (stijve spieren, vermoeide ogen etc.). Zodoende kan de productiviteit opgedreven worden, kan meer winst gemaakt worden en moeten ontwerpen niet vrijgegeven worden aan derden.