Roland DG breidt Texart sublimatie-oplossing uit met kalander

Roland DG kondigt een professioneel kalandersysteem aan voor gebruik in combinatie met de Texart-sublimatieprinter. De prints geproduceerd op de Texart RT-640 worden dankzij deze kalander aan een hoge snelheid gesublimeerd op tal van materialen voor sportkledij, vlaggen, banners, interieuraccessoires en veel meer.

De Texart CS-64 is een robuuste kalander van 64” (162,5cm) die voldoet aan de eisen van textielprinters en signmakers. Deze gebruiksvriendelijke en attractief geprijsde hittetransfermachine is zowel geschikt voor starters als voor ervaren textielprinters. De wals transfereert prints van transferpapier op polyesterhoudende materialen of fixeert inkt op directe geprint textiel. De CS-64 heeft een praktische snelheid van 40m²/u en is geschikt voor zowel grote volumes als voor kleinere opdrachten.

De kalander kan uitgebreid worden met een tafel (CS-TAB) die zorgt voor een vlotte doorvoer van voorgesneden textiel. Dit is ideaal voor sportkledij in zowel stretch als niet-rekbaar materiaal. Ook is er een opvang unit (CS-BIN) beschikbaar die aan de achterzijde van de kalander kan worden gemonteerd en de stukken textiel opvangt als ze doorheen de wals zijn gevoerd.

De Texart CS-64 zal leverbaar zijn vanaf maart 2015.

Complete oplossing

De CS-64 kalander wordt gebruikt in combinatie met de Texart RT-640 printer, die Roland DG in oktober op de markt bracht. De RT-640 is een geavanceerde sublimatieprinter met vernieuwende printtechnlogie en krachtige RIP-software. Het toestel werkt met originele sublimatie-inkten in vier (CMYK) of acht kleuren (CMYKLcLm + Oranje + Violet).

Dankzij de toevoeging van de kalander aan het Texart-gamma biedt Roland DG nu een complete oplossing voor sublimatieprinten aan. Michel Van Vliet, Product Manager bij Roland DG Central Europe: “Het is onze filosofie om een totaaloplossing aan te bieden, zodat klanten bij ons terecht kunnen voor een complete applicatie. We bieden een kwalitatief hoogstaande sublimatieprinter aan, bijhorende inkten, professionele aansturingssoftware en nu dus ook het kalandersysteem. Alle componenten zijn perfect op elkaar afgestemd zodat de gebruiker steeds de gewenste resultaten kan bereiken.”