Roland DG blikt tevreden terug op Inhorgenta

Roland DG is tevreden over haar deelname aan Inhorgenta 2009. Ondanks de economische teruggang noteerde het bedrijf meer geïnteresseerde bezoekers op haar stand dan tijdens de vorige editie van de beurs. Interesse was er voornamelijk voor de nieuwe EGX-360 graveermachine en de JWX-freestoestellen.

Roland DG stelde haar oplossingen voor het digitaal ontwerpen en personaliseren van juwelen voor tijdens Inhorgenta in München. In het kader van het ontwerp van juwelen, werden de JWX-30 en JWX-10 getoond. Met deze toestellen kunnen op een heel eenvoudige en nauwkeurige manier wassen modellen van juwelen geproduceerd worden. De vertegenwoordigers van Roland DG stelden dan ook vast dat steeds meer traditioneel werkende juweelontwerpers de meerwaarde van de digitale oplossingen inzien. Freesmachines blijken bovendien hoger te scoren dan 3D-printers omwille van de lagere productiekosten en betere kwaliteit.

Ook de EGX-360 graveermachine werd positief onthaald. Voornamelijk de mogelijkheid om ringen aan de binnen- en aan de buitenkant te graveren kon rekenen op de interesse van de beursbezoekers. Velen voelden er iets voor om zelf te starten met het graveren van ringen. Het grote voordeel hiervan is dat juweliers niet langer genoodzaakt zijn graveerwerk uit te besteden en op die manier wachttijden voor hun klanten drastisch kunnen inkorten.