Roland DG blikt terug op geslaagde drupa

Roland DG maakt een positieve balans op van drupa 2012. Er was veel interesse voor haar digitale oplossingen voor ondermeer proofing en prototyping. De toestellen met metallic, witte en transparante inkt kregen in dit kader veel aandacht. Ook de nieuwe VersaArt RE-640 printer werd enthousiast onthaald.


Traditionele drukkerijen tonen interesse

Talrijke vertegenwoordigers van de traditionele drukindustrie bezochten de stand van Roland DG uit interesse voor de oplossingen voor proofing en prototyping die getoond werden. Roland DG heeft namelijk toestellen die enerzijds witte en metallic inkt (VersaCAMM VS) en anderzijds witte en transparante inkt (VersaUV) gebruiken.

De VersaCAMM VS-reeks omvat toestellen die zowel printen als snijden en metallic en witte Eco-Sol MAX-inkt gebruiken. Door de metallic inkt te combineren met de andere kleuren, worden meer dan 500 schitterende metallic kleuren gecreëerd. Ook de VersaUV LEC-toestellen combineren printen en snijden, maar werken via de UV LED-technologie. Daardoor is de inkt direct droog en kunnen de prints meteen verwerkt worden. De inkt is beschikbaar in de standaardkleuren plus wit en transparant. Als verschillende lagen transparante inkt boven elkaar worden geprint, wordt een reliëf of structuur gecreëerd. Bovendien kan de transparante inkt zowel een matte als glossy afwerking geven aan prints.

De UV-inkten zijn ook beschikbaar op de VersaUV LEJ-640 en LEF-12. De LEJ-640 is een printer (64", 162.5cm) die zowel op plaatmateriaal als op rollen print. De LEF-12 wordt gebruikt om designs te printen op voorwerpen met een maximale hoogte van 10cm.


Aandacht voor nieuwe printer en nieuwe configuraties

Roland DG toonde de nieuwe VersaArt RE-640 voor het eerst aan het grote publiek. Deze 64" brede printer gebruikt Eco-Sol MAX-inkten. De belangrijkste kenmerken van het toestel zijn de hoge printsnelheid en uitzonderlijke printkwaliteit. De RE-640 kreeg veel aandacht van bedrijven die een printer zoeken met een goede verhouding van prijs, kwaliteit en productiviteit.

De BN-20 desktopprinter met snijfunctie scoorde goed bij designers en bedrijven die zelf een afdeling hebben voor de productie van reclame, signalisatie etc. Op de beurs toonde Roland DG de BN-20 met verschillende inkten: enerzijds CMYK+metallic en anderzijds de nieuwe configuratie CMYK+wit. Voorbeelden van toepassingen zijn hittetransfers voor textiel, labels, stickers, promotiemateriaal en signalisatie.


Positieve evaluatie voor Roland DG

Roland DG is uiterst tevreden over haar deelname aan drupa 2012. In vergelijking met de vorige editie van de beurs noteerde het bedrijf een verdubbeling van het aantal geïnteresseerden op de stand. Veel van deze bezoekers kwamen voor de toestellen, maar ook de grote wand met applicaties trok de aandacht. Op deze wand werden tientallen voorwerpen getoond die met behulp van Roland-toestellen beprint of gedecoreerd werden. Op deze manier trachtte Roland DG de beursbezoekers te inspireren.