Roland DG blikt terug op een succesvolle deelname aan FESPA 2015

FESPA 2015 heeft zijn reputatie als één van de belangrijkste beurzen van het jaar voor de grootformaat-, textiel- en zeefdrukindustrie waargemaakt. Op de stand van Roland DG waren tal van interessante, innovatieve en rendabele oplossingen te vinden naast een reeks creatieve toepassingen. Een stand die de 23.157 bezoekers in Keulen dus zeker gezien moesten hebben.

rij_fespa1.jpg

Bezoekers van de stand konden in vijf technologiezones kennismaken met een de printoplossingen en rendabele toepassingen van Roland DG.

In de Print- & Snijzone waren de bezoekers onder de indruk van het rendement van de veelzijdige en betrouwbare geïntegreerde print- en snijtechnologie van Roland. Ze ontdekten bovendien waarom de VersaCAMM-reeks de meest verkochte print- en snijreeks ter wereld is*. Bezoekers die op zoek waren naar een aantrekkelijk alternatief voor latex, waren opgetogen over het Lightbar solvent-uv-inktsysteem, dat getoond werd op de VS-640i. De Lightbar-technologie heeft als groot voordeel dat de prints onmiddellijk bruikbaar zijn. Aangezien er geen bijkomende droog- en uitwasemtijden zijn, is de print meteen klaar om te worden gelamineerd of gebruikt. Lightbar biedt bovendien de flexibiliteit om levendige en duurzame prints te maken op een groot aantal media, aan merkelijk lagere kosten dan latex. Lightbar is een Partner Solution.

De toestellen in de UV-zone en de Printzone waren uitgerust met Rolandprintstudio, de nieuwe RIP- en printmanagementsoftware voor Mac OS X-gebruikers. Rolandprintstudio werd pas enkele dagen voor de beurs gelanceerd en kan worden gebruikt met verschillende Roland-toestellen. Deze oplossing biedt tal van tijdbesparende en efficiëntieverhogende functies aan een zeer betaalbare prijs. Productspecialist Nadia Plomp demonstreerde Rolandprintstudio tijdens de beurs: “Veel van onze klanten gebruiken een Mac en waren verheugd om deze nieuwe RIP aan het werk te zien op FESPA. De feedback was uiterst positief: de bezoekers waren heel enthousiast over de functies, het gebruiksgemak en de prijs-kwaliteitverhouding.”

rij_fespa2.jpg

Ondernemers die op zoek zijn naar nieuwe, winstgevende markten, gingen meteen naar de Personaliseringzone. Daar waren tal van in het oog springende voorbeelden te zien en gaf Roland live demonstraties van geweldige nieuwe toepassingen. De VersaUV LEF-20 vlakbedprinter, ook wel de ‘magic box’ genoemd, trok een massa bezoekers. Dit toestel print rechtstreeks op een brede waaier van alledaagse voorwerpen (van gsm-hoesjes tot golfballen en cadeauboxen) en tovert ze om tot zeer winstgevende, gepersonaliseerde artikelen. Demonstraties van gepersonaliseerde T-shirts op de BN-20 desktopprinter/snijplotter en de onlangs gelanceerde GS-24 snijplotter toonden ook aan hoe eenvoudig het is om verbluffende en unieke kledij te maken.

In de Sublimatiezone namen de onlangs gelanceerde Texart RT-640 sublimatieprinter en de Texart CS-64 kalander een prominente plaats in. Samen bieden deze machines een eenvoudige en betaalbare sublimatieoplossing, van print tot afwerking. Een professionele naaister werkte op de stand kussens af met stof die tijdens de beurs door het Texart-gamma geprint en geperst werd. Zo toonde Roland aan hoe gemakkelijk sublimatie in bestaande workflows kan worden ingepast.

Karel Sannen, Marketingcoördinator bij Roland DG: “Het was onze bedoeling om bezoekers te inspireren en te prikkelen, om met hen een dialoog aan te gaan. Dat ging eenvoudig doordat we onze stand hadden ingedeeld in zones. Zo vonden de bezoekers sneller de oplossing die het best past bij hun bedrijfsnoden. De brede waaier van voorbeelden en demonstraties bracht de technologie tot leven en klanten konden zo zelf de commerciële voordelen ervaren van onze oplossingen.”

Alsof de nieuwste technologie van Roland DG en het scala van unieke voorbeelden nog niet genoeg waren om de aandacht te trekken van de bezoekers van FESPA, verbaasde Roland-gebruiker en goochelaar James Anthony hen met verbluffende goocheltrucs. James legde ook uit hoe belangrijk Roland- technologie was geweest bij de uitbouw van zijn succesvolle bedrijf Print By Magic.

De Virtuele Realiteitzone zorgde ook voor veel enthousiasme op de stand. Dankzij hypermoderne headsets waanden de bezoekers zich in de creatieve centra van Roland DG over heel Europa. Zo konden ze in deze ‘inspiratiefabrieken’ met eigen ogen de honderden inspirerende toepassingen van de oplossingen van Roland DG zien.

Jerry Davies, President van de regio EMEA bij Roland DG: “FESPA 2015 was een groot succes voor Roland DG. Deze beurs bleek een fantastische gelegenheid om contact te leggen met onze internationale klanten. Het was geweldig om te zien hoeveel bezoekers tijdens dit vijfdaagse evenement de weg vonden naar onze stand. Tijdens FESPA wilden we hun creativiteit aanwakkeren, nieuwe toepassingen promoten en nieuwe klanten laten kennismaken met onze technologieën. Ik ben er zeker van dat dit gelukt is.”

 

Bekijk mooie foto’s en filmpjes van Roland DG op FESPA op onze Facebookpagina.
 

*De VersaCAMM VS-i-reeks is de best verkopende grootformaatinkjetprinter/snijplotter ter wereld op de markt van duurzame grafische toepassingen. Infotrends 2009-2013.