Positieve feedback op DWX-freesmachines van Roland DG tijdens IDS

De oplossingen van Roland DG voor tandtechnische labo’s werden goed onthaald op IDS in Keulen (D). De beursbezoekers waren enthousiast over de prijs, het gebruiksgemak en de omvang van de freestoestellen voor de productie van tandprotheses. Een ander groot pluspunt is de compatibiliteit met talrijke materialen, ook de nieuwste keramieken/composieten.

Roland DG nam voor de tweede keer deel aan de International Dental Show. De interesse en bijgevolg het aantal klantencontacten nam drastisch toe. Dirk Sollmann, Business Development Manager Dental Solutions bij Roland DG reageert: “Ondanks onze 25-jarige ervaring in de ontwikkeling van freesmachines, deden we pas drie jaar geleden onze intrede in de dental markt. De vorige editie van IDS was voor ons een eerste kennismaking met de gebruikers uit de sector. Dit jaar stellen we vast dat men ons begint te kennen en dat ons concept en onze toestellen zeer goed aanslaan.”

Roland DG toonde op IDS dat haar freesmachines voor tandtechnici deel uitmaken van een waar ‘open systeem’. De DWX-50 freesmachine is compatibel met verscheidene types scanners, freesgereedschap en CAD/CAM-programma’s. Ook hebben gebruikers de keuze uit talrijke materialen als zirkonium, PMMA, hybride materialen en was. Ook nieuwere materialen kunnen bewerkt worden, bijvoorbeeld bepaalde composieten en nano-keramiek.

De DWX-50 is een compact en budgetvriendelijk toestel, waarbij gebruiksgemak primeert. De kalibratie en productie verlopen namelijk volledig automatisch. Dankzij de automatische gereedschapswisselaar dient men niets meer te doen van zodra de opdracht in gang is gezet.

Naast de DWX-50, stelde Roland DG ook een prototype van de DWX-4 voor. Dirk Sollmann legt uit: “De DWX-4 is een freestoestel dat we vanaf de tweede jaarhelft zullen verkopen. Het is een zeer compact toestel, dat uitgerust is met vier assen. We zijn ervan overtuigd dat het toestel zal aanslaan bij kleinere labo’s, die willen starten met CAD/CAM.”

 

Over Roland DG

Roland DG Corporation is een marktleidende fabrikant van onder ander grootformaatprinters, graveer- en freesmachines, snijplotters, 3D-scanners en metaalprinters. In 2010 bracht het bedrijf met hoofdkantoor in Japan zijn eerste freesmachine voor tandtechnici op de markt. Intussen werden wereldwijd al meer dan 1000 van deze toestellen verkocht. Roland DG staat garant voor betrouwbaarheid, precisie en een uitstekende service.

Het Roland ‘Easy Shape’-logo symboliseert de filosofie van het bedrijf in de tandheelkundige sector. Hoogwaardige producten, kwalitatieve materialen en gesofistikeerde technologieën worden gecombineerd om de meest nauwkeurige freesmachines te produceren.

 

Video

Bekijk zeker ook onze video van IDS.