“Nieuwe XR-640 zal show stelen op Viscom”

Roland DG sluit haar drukbezet beurzenseizoen af met Viscom. Deze beurs voor visuele communicatie vindt van 25 tot 27 oktober plaats in Frankfurt (D). Roland DG verwacht een grote toestroom op haar stand (F41 - hal 3.0) voor de nieuwe Pro 4 XR-640. Deze printer/snijplotter is uitgerust met de meest actuele printkoptechnologie en gebruikt de nieuwe inkt ECO-SOL MAX2.

De XR-640 werd speciaal ontwikkeld voor de productie van grotere volumes. Door de seriële koppeling van de twee printkoppen worden in "High Speed"-modi snelheden van 21.6m²/u gerealiseerd. De hogere printsnelheid gaat niet ten koste van de kwaliteit, in tegendeel. De printkwaliteit is uitstekend.

De XR-640 werkt met ECO-SOL MAX2. Deze nieuwe inkt is beschikbaar in negen kleuren: cyaan, magenta, geel en zwart (CMYK), plus licht cyaan (Lc), licht magenta (Lm), wit (Wh), metallic zilver (Mt) en de nieuwe kleur licht zwart (Lk). Licht zwart zorgt voor egale grijsgradaties en verbetert de stabiliteit van huidtonen en andere natuurlijke tinten.

Roland DG verwacht dat de XR-640 zal aanslaan bij de beursbezoekers. "Dit is een heel interessant toestel voor signmakers. Ook komt het tegemoet aan de behoeften van huidige klanten die al jarenlang met een XC-540 werken. De XR-640 is breed, snel en veelzijdig. De speciale kleuren bieden eindeloze mogelijkheden en de printkwaliteit is subliem. We verwachten dan ook dat heel veel beursbezoekers een kijkje zullen komen nemen op onze stand om ons nieuw paradepaard aan het werk te zien," zegt Marketing Manager Timo Keersmaekers.

Naast de XR-640, zal Roland DG verschillende UV-toestellen tonen. Deze werken via de UV LED-technologie. Daardoor is de inkt direct droog en kunnen de prints meteen verwerkt worden. Verder toont men de RE-640 eco-solventprinter en toestellen die printen en snijden combineren. Daarbij zal veel aandacht uitgaan naar de VS-serie die nu ook beschikbaar is in een configuratie met twee keer wit. Dankzij het dubbel wit wordt de densiteit van het wit verbeterd en de printsnelheid (van designs waarin wit verwerkt is) opgedreven.