Nieuwe texturenbibliotheek voor Roland VersaUV printers/snijplotters

Roland DG introduceert de ‘Roland Texture System Library' voor de VersaUV LEC-300 en LEC-330. De bibliotheek bevat 22 texturen en patronen die geproduceerd kunnen worden door meerdere lagen transparante ECO-UV-inkt boven elkaar aan te brengen. De bibliotheek werd toegevoegd aan versie 3.31 van Rolands RIP-software, VersaWorks. De bibliotheek wordt ondersteund door gangbare ontwerpprogramma's zoals Adobe Illustrator.

De ‘Roland Texture System Library' werd speciaal ontwikkeld voor de VersaUV-inkjetmachines. Deze UV-printers/snijplotters gebruiken zes kleuren, namelijk CMYK, wit en transparant. Ze produceren rijke effecten en structuren op een grote reeks flexibele en plaatmaterialen. De machines zijn ideaal voor applicaties als verpakkingsprototypes, bedieningspanelen, kleine series labels en stickers. Dankzij de nieuwe bibliotheek kunnen texturen en patronen nog eenvoudiger worden geprint met de VersaUV. Gebruikers dienen enkel de gewenste textuur te selecteren in de ‘swatch librabry'.

 

Kenmerken van de Roland Texture System Library

  • Patronen en texturen geven een meerwaarde aan prints
  • Kies uit 22 unieke structuren, zoals ginkgo, ruit, cirkel, windmolen en weefpatroon
  • Texturen worden snel en gemakkelijk geproduceerd
  • Wordt ondersteund door gangbare ontwerpsoftware zoals Adobe Illustrator *1

*1 Compatibel met versies CS/CS2/CS3


Voorbeelden van texturen


(Van links naar rechts: ginkgo, ruit, cirkel, windmolen en weefpatroon)

 

Roland VersaWorks colour management RIP-software

De VersaUV-toestellen worden geleverd met VersaWorks. Deze RIP-software werd exclusief ontworpen voor de Roland inkjetmachines. Naast de nieuwe texturenbibliotheek, ondersteunt VersaWorks Roland Intelligent Pass Control voor een uitzonderlijke printkwaliteit en het Roland Color-systeem voor exacte reproductie van spotkleuren. VersaWorks maakt bovendien een schatting van het inktverbruik en de printtijd, zodat gebruikers productietijden en -kosten onder controle kunnen houden. Dankzij Roland@NET hebben gebruikers automatisch toegang tot de laatste updates en ICC-profielen. VersaWorks draait onder Windows Vista en 2000/XP.