Metallic inkt, sublimatie en printen van zeefdrukfilms scoren op Fespa

Fespa bood aan Roland DG het ideale platform om haar twee nieuwe toestellen aan het grote publiek voor te stellen. De reacties op de nieuwe snijplotter en sublimatieprinter waren positief. Ook de metallic inkt en de oplossing voor het printen van zeefdrukfilms werden goed onthaald.

In het kader van Fespa lanceerde Roland DG een nieuwe snijplotter en twee nieuwe sublimatieprinters. ‘GX-640' is de naam van de nieuwe snijplotter. Het toestel is 1.6m breed en is het vierde en breedste toestel van de CAMM-1 PRO-reeks. De professionele snijplotter kan ondermeer gebruikt worden om vinyl, polyester, polyurethaan, zandstraalfolie en flock te snijden. De nieuwe sublimatieprinters maken deel uit van de VersaArt-familie. De RS-640S en RS-540S zijn uitgerust met een flessensysteem voor de 1 literflessen sublimatie-inkt van Roland DG. De toestellen hebben een interessante prijs en zijn perfect geschikt voor personen die willen starten met sublimatie. Ook printbedrijven die hun capaciteit willen uitbreiden, zitten goed met een VersaArt-sublimatieprinter. Om de kwaliteit van de sublimatieprinters te demonstreren, sublimeerden de medewerkers van Roland DG "live" op draagtassen. Deze waren een echte hit onder de beursbezoekers.

De meeste aandacht ging echter uit naar de VersaCAMM VS-640, die Roland DG in februari van dit jaar lanceerde. Vooral de metallic inkt sprak tot de verbeelding van de bezoekers. Velen stonden er versteld van hoeveel metallic kleuren je kunt creëren door de zilverkleurige inkt te combineren met de standaard inktkleuren CMYK.

ColorGATE demonstreerde op de Roland-stand haar oplossing voor het beprinten van zeefdrukfilms met de VPi en SPi-toestellen en de Eco-Sol MAX-inkten van Roland. Het werd tijdens Fespa duidelijk dat de vraag hiernaar nog steeds groot is.

Ook het graveergebeuren kwam aan bod. Zowel de nieuwste metaalprinter, als de graveertoestellen werden gedemonstreerd. De gepersonaliseerde gadgets en R-Wear-toepassingen scoorden bij het aanwezige publiek. R-Wear maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier templates te graveren voor strassteentjes. Deze steentjes kunnen op uiteenlopende stoffen en voorwerpen aangebracht worden. Medewerkers van Roland DG toonden hoe men de steentjes op keukenschorten en T-shirts kan aanbrengen. De waarde van deze voorwerpen wordt zodoende enkele malen vergroot.