Kevin Van Peborgh wint Student Creative Contest van Roland DG

Kevin Van Peborgh uit Kortrijk (B) wint de wedstrijd van Roland DG voor creatieve studenten uit België en Nederland. Zijn ontwerp ‘Dyeron' werd door de jury verkozen tot beste inzending, zowel op qua idee als qua uitwerking. Kevin krijgt hiervoor een Wacom Cintiq elektronisch tekentablet ter waarde van € 1000.

Via de Student Creative Contest ging Roland DG Benelux op zoek naar een partner voor Mister R. Mister R is een superheld die fungeert als mascotte van Roland DG. Aan creatieve studenten uit België en Nederland werd gevraagd een partner te ontwerpen voor deze held. De partner kon bijvoorbeeld een vriendinnetje, familielid of tegenstander zijn.

Kevin Van Peborgh, student aan de Hogeschool West-Vlaanderen, ontwierp een kompaan voor Mister R. De naam van de partner, Dyeron, is een samenstelling van de woorden ‘Dye' (Engels voor verven of verfstof) en ‘Ron' (verwijzend naar robot). Zijn logo is ‘d+fe' waarbij fe de chemische afkorting is voor ijzer (iron). Een belangrijke eigenschap van deze ijzeren robot is zijn vaardigheid om een A4-kleurenprint te maken in vijf seconden.

Roland DG koos voor Dyeron omwille van de creativiteit van het idee en de kwaliteit van de uitwerking. Van Peborgh verwerkte 25 metallic kleuren in zijn ontwerp en besteedde veel aandacht aan de presentatie van zijn werk.

De tweede plaats ging naar ‘Little Boxer' van Eline Van de Velde en ‘ROBOTO' van Jasper Dufraing eindigde op de derde plaats. Beide studenten krijgen een gepersonaliseerde externe harde schijf.

U kunt de inzendingen van de winnaars en alle andere deelnemers bekijken op de website:
www.rolanddg.be/Student/NL/entries.html