Gloednieuwe natslijpmachine van Roland DG gooit hoge ogen op drukbezochte IDS

Roland DG is erg blij met zijn deelname aan de International Dental Show. De DWX-4W natslijpmachine kon op veel bijval rekenen bij de bezoekers. Dit toestel komt binnenkort op de markt en werd op IDS voor het eerst aan het Europese publiek getoond. Ook het huidige gamma van snelverkopende droogfreesmachines blijft erg populair. Bezoekers noemden de gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid, uitbreidbaarheid (door zijn open systeem) en compactheid als de meest gewaardeerde eigenschappen. Het succes van de beurs onderstreept het groeiende belang van Roland DG in de tandheelkundemarkt en stelt hoge verwachtingen voor de toekomst.

Bekijk het videoverslag!

Roland DG presenteerde op de International Dental Show (IDS) in Keulen zijn gamma van betaalbare freesunits voor kleine en middelgrote tandheelkundige laboratoria. De freestoestellen werden getoond in combinatie met dental scanners, software en een brede waaier van freesmaterialen om hun veelzijdigheid en compatibiliteit te illustreren. De bezoekers waren heel enthousiast over de diverse demonstraties op de stand door internationale consultants, net als over de productpresentaties door het personeel van Roland DG. Het absolute hoogtepunt was de natslijper DWX-4W. Die komt binnenkort op de markt en was voor het eerst in Europa te zien.

Roland DG blijft de kostenbesparende en productieve voordelen van aparte machines voor nat en droog frezen promoten. Hun oplossing met meerdere apparaten maakt een combinatie van nat en droog frezen mogelijk, maar dan wel met het voordeel dat men verschillende materialen tegelijk kan verwerken zonder het ongemak en tijdverlies van continu het toestel te moeten aanpassen.

ids_review2.jpg

 

Beloftevolle prelancering van DWX-4W

De DWX-4W is uitgerust met de allernieuwste natslijptechnologie van Roland DG. Met dit apparaat kunnen gebruikers dan ook snel en eenvoudig glaskeramiek en hybride keramische materialen uiterst nauwkeurig en betrouwbaar slijpen. De DWX-4W is ontwikkeld om kronen, bruggen, inlays, onlays en veneers mee te maken. Dankzij de mogelijkheid om tot drie pin-typeblokken simultaan te slijpen over vier assen is dit apparaat erg efficiënt.

Net als alle andere tandfreesmachines van Roland DG is de DWX-4W een open systeem. Dit betekent dat gebruikers de unit gemakkelijk kunnen inpassen in hun bestaande workflow, omdat deze perfect samenwerkt met alle gangbare scanners en software. De gebruikers kunnen bovendien kiezen voor de materiaalleverancier van hun voorkeur.

De bezoekers van IDS waren erg te spreken over deze nieuwe machine, die in de tweede helft van 2015 op de markt komt. “Vooral het concept van aparte machines voor nat en droog frezen vind ik top”, aldus Tomonari Okawa, hoofdtandtechnicus bij Organ Dental Technology in Hamburg. “Dit is bijzonder efficiënt, aangezien je de machine niet uitgebreid hoeft schoon te maken tussen twee opdrachten en meteen aan de volgende klus kunt beginnen.” Daarnaast werd het apparaat geprezen om zijn gebruiksvriendelijkheid, strakke design en stabiliteit.

 

Betaalbare freestoestellen met vier en vijf assen

Op IDS stelde Roland DG ook zijn freestoestellen met vier en vijf assen voor. Met de DWX-50 kunnen bewerkingen simultaan over vijf assen worden uitgevoerd. Het toestel is voorzien van een automatische gereedschapswisselaar en een waarschuwingssysteem voor defecten, waardoor de gebruiker zelden hoeft in te grijpen. Dankzij de ingebouwde afzuiging en het geavanceerde stofopvangsysteem is dit toestel een van de beste zirkoniumfreesmachines op de markt. Daarnaast is het mogelijk om tot vier toestellen aan te sluiten op één computer.

De DWX-4 is ‘s werelds meest compacte professionele tandfreestoestel. Het is in staat om simultaan te frezen over vier assen. De ingebouwde automatische gereedschapswisselaar biedt ruimte voor twee gereedschappen waardoor men nauwkeurig kan frezen van begin tot einde, zonder dat de operator daarbij aanwezig hoeft te zijn. De DWX-4 kan worden uitgebreid met een optionele automatische gereedschapswisselaar met vier posities, die het mogelijk maakt tot vier verschillende gereedschappen te gebruiken. Daarnaast kan de DWX-4 tot vier verschillende pin-typematerialen tegelijkertijd bewerken dankzij een optionele multipinklem. Zo kunnen tijdens één productiecyclus voor wel vier verschillende patiënten protheses gemaakt worden, wat tijd, werk en geld bespaart.

Beide freesunits zijn compatibel met een uitgebreid gamma van materialen, waaronder zirkonium, PMMA, hoogwaardige polymeren, was, PEEK en hybride keramieksoorten. Zo kunnen tandheelkundige laboratoria, groot of klein, allerlei protheseonderdelen digitaal vervaardigen. Denk maar aan kronen, bruggen, frames, inlays, onlays en veneers.

 

Over Roland DG

Roland DG Corporation is wereldleider in de productie van inkjetprinters, freestoestellen, graveermachines, snijplotters en 3D-printers. De onderneming zette in 2010 de stap naar de markt voor gezondheidszorg met een freesumachine die specifiek is ontworpen om kwaliteitsvolle tandprotheses te vervaardigen. De onderneming heeft sindsdien zijn gamma uitgebreid met twee droogfreesmachines en heeft de lancering van zijn eerste natslijpmachine aangekondigd. Tegen eind maart 2015 zal Roland DG in totaal 3.000 units hebben verscheept. Op die manier levert de onderneming optimale digitale oplossingen aan tandheelkundige laboratoria over de hele wereld en versterkt het zijn positie als belangrijke speler op de tandheelkundemarkt.

Onder de naam ‘Roland Easy Shape’ brengt Roland DG zijn gebruiksvriendelijke oplossingen voor tandheelkundige laboratoria en tandtechnici op de markt. Ga voor meer informatie naar www.dgshape.com.