Geslaagde voorstelling nieuwe producten op Viscom

Roland DG lanceerde DisplayStudio op Viscom in Fankfurt. Dit is een gebruiksvriendelijke oplossing voor digital signage, die bekroond werd met een BEST of 2014 Award. Ook de nieuwe Texart RT-640 textielprinter was voor het eerst te zien op een beurs in Duitsland. De feedback was lovend.

viscom-overview.jpg

Viscom BEST of 2014 Award voor Roland DisplayStudio

Roland DG won met DisplayStudio de Viscom Best of 2014 Award in de categorie Software. Dit pakket voor digital signage werd gelanceerd op de beurs die van 5 tot 7 november plaatsvond in Messe Frankfurt. DisplayStudio omvat een gebruiksvriendelijke software, krachtige digitale mediaspeler en een speciaal voor digital signage ontwikkeld LED-scherm. De jury omschreef het als een eenvoudig instappakket met een aantrekkelijke verhouding tussen prijs en prestaties. 

Voorstelling nieuwe sublimatieprinter

De gloednieuwe Texart RT-640 (64” of 162.5cm breed) lokte tal van geïnteresseerden. Het is een sublimatieprinter die een prachtige printkwaliteit, levendige kleuren en een uiterst stabiele productie levert. Toepassingen variëren van sportkledij, soft signage en modeartikelen tot interieurdecoratie en promotionele items.

De RT-640 is verkrijgbaar met de nieuwe Texart-inkt in vier (CMYK) of acht kleuren (CMYKLcLm + Oranje + Violet). De uitbreiding met oranje en violet biedt een uitzonderlijk breed kleurenspectrum, waarmee sterke kleuren met een bijzonder hoog contrast geprint worden. Voor de RIP-software heeft de gebruiker de keuze uit Ergosoft Roland-editie en Roland VersaWorks.

Karel Sannen, Marketingcoördinator bij Roland DG: “De Texart RT-640 is nog maar enkele weken op de markt, dus Viscom was het ideale platform om deze nieuwe textielprinter aan het Duitse publiek voor te stellen. De feedback van de bezoekers was erg positief. Zowel over de printkwaliteit als over de prijs kregen we zeer goede reacties.”

Interesse in 3D-printer

Naast “full colour” printen, was er ook aandacht voor 3D-printen. Roland DG toonde namelijk zijn eerste 3D-printer ooit, de monoFab ARM-10. Het toestel werd getoond naast de monoFab SRM-20, de nieuwe desktop frees van Roland DG. Met de SRM-20 worden voorwerpen gecreëerd door materiaal weg te nemen (subtractief) en met de ARM-10 door materiaal toe te voegen (additief). Dankzij de keuze uit deze twee werkwijzen kan Roland DG dus steeds de beste oplossing aanbieden voor de toepassing van de klant.