FESPA Digital 2014 was uitstekende editie voor Roland DG

Roland DG blikt zeer tevreden terug op FESPA Digital in München. De stand werd druk bezocht en zowel het concept als de uitwerking vielen bijzonder in de smaak. Ook de feedback op de getoonde toestellen was lovend. Veel aandacht ging uit naar de PRO4-serie van eco-solventprinters en de VersaUV LEF-20 vlakbedprinter.

fespa-2014-review.jpg

Bezoekers van de stand van Roland DG stapten in een kleurrijke onderwaterwereld, met centraal een gigantisch gewrapt anker. “We nodigden alle bezoekers uit om poolshoogte te komen nemen op onze stand en er een schat aan mogelijkheden te ontdekken. De opportuniteiten die digitaal printen biedt zijn namelijk eindeloos en winstgevend. Met de juiste kennis, uitrusting en ondersteuning krijg je de wind in de zeilen,” verduidelijkt Marketingcoördinator Karel Sannen het thema.

Betrouwbare uitrusting voor een lucratieve vaart

Roland DG toonde zijn topprinters die wereldwijd bekend staan voor hun grote betrouwbaarheid en uitstekende kwaliteit. Het vlaggenschip, de SOLJET PRO4 XR-640, kon op veel interesse rekenen. Deze printer/snijplotter biedt een combinatie van een haarscherpe printkwaliteit en een hoge productiviteit. De XR-640 werkt met de nieuwe ECO-SOL MAX2-inkt in onder meer wit, metallic zilver en licht zwart. Het opake wit geeft prachtige effecten op transparante en gekleurde media. Metallic zilver wordt gebruikt om goud, brons, koper en meer dan 500 andere metallic kleuren te simuleren. Licht zwart creëert op zijn beurt mooie grijsgradaties en is ideaal voor zwart/witbeelden.

Al deze inktkleuren zijn ook beschikbaar op de nieuwe VersaCAMM VS-i-reeks. Deze printers/snijplotters zijn kwalitatief hoogstaand en erg aantrekkelijk geprijsd. Posters, stickers, textieltransfers en banners zijn slechts enkele van de mogelijke toepassingen.

Een schat aan mogelijkheden

Verder kon de VersaUV LEF-20 op veel aandacht van de beursbezoekers rekenen. “Het was regelmatig drummen tijdens demonstraties van onze LEF-20,” vertelt Karel Sannen. “Deze compacte vlakbedprinter voor gadgets, relatiegeschenken en prototypes opent een ware schat aan mogelijkheden voor de gebruikers. Je kan op oneindig veel voorwerpen en materiaaltypes printen. Op de beurs hebben we op iPhone covers, golfballen en pennen geprint, maar ook je kan ook op glas en metaal printen mits je een primer aanbrengt. Wij leveren deze apart, aangezien verschillende materiaaltypes een verschillende primer vragen.”

Foto’s van de stand van Roland DG op FESPA Digital vindt u op Facebook