Roland DG legt de lat hoger met de nieuwe VersaUV LEC2-300 printer/snijplotter voor veelzijdige, on-demand productie

Roland DG legt de lat hoger voor veelzijdige, on-demand productie met de nieuwe VersaUV LEC2-300 printer/snijplotter

Roland DG Corporation, een toonaangevende fabrikant van grootformaat inkjetprinters en printer/snijplotters, kondigt vandaag de lancering van de VersaUV LEC2-300 30" (762 mm) UV-printer/snijplotter aan. De nieuwe VersaUV LEC2-300 levert een uitzonderlijke printkwaliteit en is het perfecte apparaat voor de on-demand productie van speciaal ontworpen labels en prototypes van verpakkingen. De LEC2-300 kan ook gebruikt worden voor op maat gemaakte POS en signage.

Volgens Kohei Tanabe, voorzitter van de Roland DG Digital Printing Business Division, zijn printers uit de LEC-serie bij uitstek geschikt voor de creatie van unieke speciale effecten door het gebruik van UV-inkt en het on demand contoursnijden van geprinte afbeeldingen. "Sinds de introductie in 2008 ", zegt hij, "is onze LEC-serie door een breed scala aan printbedrijven gebruikt voor talloze toepassingen, waaronder het bedrukken van zelfklevende stickers, labels en etiketten, novelty merchandise en designprototypes. De nieuw uitgebrachte LEC2-300 bouwt voort op de beste eigenschappen van de serie. Daardoor maakt hij het zowel gemakkelijk als economisch verantwoord om prints met een hoge toegevoegde waarde te produceren in kleine oplages – of zelfs slechts één enkel exemplaar. Als nieuwste model in de serie beschikt de LEC2-300 over krachtige kenmerken, waaronder een nieuw ontwikkelde printkop en LED-lampen, en een groot aantal bijgewerkte functies voor een nog hogere printkwaliteit in een compact en stijlvol ontwerp."

De UV-inkt van de LEC2-300 is speciaal samengesteld om zich aan het oppervlak van een materiaal te hechten. Daardoor is printen mogelijk op een breed scala aan media, gaande van zelfklevende vellen voor stickers en etiketten tot PET- of PVC-gebaseerde substraten, en zelfs op textiel, dun papier, canvas, zeildoeken, dekzeilen, en meer. Naast CMYK-inkt kan de LEC2-300 worden uitgerust met heldere (gloss) en witte inktconfiguraties voor uitzonderlijk hoogwaardige afdrukken, inclusief full-colour prints met matte of glanzende afwerkingen, gesimuleerd reliëf en andere unieke textuureffecten.

Een reeks toepassingen die met de VersaUV LEC2-300 LEC2-300 UV-printer/snijplotter zijn gecreëerd
De contoursnijfunctie is verder verbeterd om geprinte afbeeldingen met grote precisie in elke vorm uit te snijden. Het geautomatiseerde proces elimineert de noodzaak voor het maken van stansvormen voor het snijden van zelfklevende stickers, labels en etiketten. Een perforatie-snijfunctie (Perf-Cut) maakt het mogelijk om zoveel etiketten te printen als nodig zijn en vervolgens eenvoudig het rugpapier.te verwijderen en het etiket op zijn plek te kleven. In combinatie met de nieuwe Mutiple Print-functie en een nieuw precisiesysteem voor het media-transport, kunnen grote volumes efficiënt en zonder bediening door een operator worden geprint.

De nieuw ontwikkelde printkop en LED-lampen garanderen een uitzonderlijk rijke en levendige printkwaliteit. De nieuwe printkop is geoptimaliseerd voor nauwkeurige inktdosering en -controle, terwijl de nieuwe LED-lampen krachtiger zijn om de uitharding van de inkt nog sneller te laten verlopen. Deze combinatie levert verbluffende printresultaten op, van kleine, gedetailleerde tekst en afbeeldingen tot uitvoerig getextureerde patronen en gradaties. De dichtheid van de witte inkt is met 40% verhoogd ten opzichte van het vorige model om een veel hogere opaciteit en dekking te bieden.

"In zoveel industrieën zien we dat de behoeften van consumenten steeds diverser en persoonlijker worden", vervolgt Kohei. "Het vermogen om op het juiste moment unieke items te creëren met een exclusief uiterlijk is voor klanten uit de drukkerijsector essentieel om de concurrentie voor te blijven. We hebben de LEC2-300 ontwikkeld om onze klanten in staat te stellen snel creatieve ontwerpen te produceren in zoveel mogelijk formaten en methoden. Met deze nieuwe printer hopen we een bijdrage te leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van de printindustrie."

Bezoekers van Labelexpo Europe in Brussel (24-27 september) en C!Print in Madrid (24-26 september) zullen als een van de eersten ter wereld de LEC2-300 in actie zien. Bekijk de nieuwste toevoeging aan het uitgebreide VersaUV assortiment op stand 9C16 (LabelExpo) en B61 (C! Print) van Roland.

Model afgebeeld met optioneel opneemsysteem.