ROLAND DG FOCUST OP VISCOM OP NIEUWE KLEURENPRACHT MET GROOTFORMAAT PRINTEN

Roland DG maakt zich op voor de nieuwe editie van Viscom, de populaire vakbeurs voor visuele communicatie van 8 tot en met 10 januari 2019 in Düsseldorf, waar het bedrijf op stand E-78 in hal 14 zijn nieuwste technologische ontwikkelingen toont op het gebied van grootformaat printen en snijden. Daarbij ligt de focus op nieuwe toepassingsmogelijkheden en prints met een intense beeldkracht voor binnen- en buitengebruik. Die zijn het resultaat van verbeteringen en uitbreidingen van de kleurruimte voor een breder bereik van reproduceerbare kleuren. Het getoonde printerportfolio omvat zowel eco-solvent- als UV-inkjetprintoplossingen: de VersaEXPRESS RF-640 8 Colour, de TrueVIS VG-640/540, de VersaUV LEF-300 en de VersaStudio BN-20.

Grootformaat printbedrijven en signmakers verwachten op Viscom inspiratie en informatie op te doen om hun dagelijkse activiteiten verder uit te bouwen en nog succesvoller te maken. Düsseldorf biedt ons het ideale forum om hen al onze nieuwste printeroplossingen, die we in de afgelopen maanden op de markt gebracht hebben, ter plaatse te laten beleven”, zegt Karel Sannen, Marketing Manager bij Roland DG.

Overzicht van de te bekijken printers

Een eerste highlight is de sinds kort beschikbare achtkleuren eco-solventprinter VersaEXPRESS RF-640 8 Colour. Op de afgelopen editie van FESPA, waar hij voor het eerst voorgesteld werd, maakte de printer al furore met zijn hoogwaardige en accurate beeldkwaliteit. Die is te danken aan de vier extra kleuren, Light Black, Red, Green en Orange, naast de vier CMYK-proceskleuren waarmee de printer uitgerust is. Goed voor maar liefst 99 procent kleurafstemming met de Pantone® Plus Solid Coated-kleurenbibliotheek realiseert deze voordelige inkjetprinter de breedste kleurruimte in zijn klasse voor signagetoepassingen waarbij het aankomt op exacte reproductie van merkkleuren, een briljante beeldkwaliteit en een langdurige duurzaamheid buiten. Vooral de drie extra kleuren Red, Green en Orange zorgen voor een uitbreiding van het bereik van printbare kleuren in het kleurenspectrum. Het Light Black versterkt de afzonderlijke tinten en maakt zo levendige kleuren met vloeiende huidtinten en de fijnste verlopen mogelijk op POS-displays, corporate branding, voertuigfolies, kunstprints en fotoreproducties voor interieurdecoratie.

TrueVIS

Andere belangrijke machines die nieuwe standaarden zetten op het gebied van grootformaat productie, zijn de TrueVIS VG-640/540-toestellen. Ze combineren printen en snijden. Onlangs hebben ze de gerenommeerde Buyers Lab BLI Award 2019 gewonnen in de klasse voor eco-solventprinters. De nieuw ontwikkelde TrueVIS-inkten geven raamgraphics, muurprints, voertuigbeletteringen, banners, kleding, posters en stickers de gewenste uitstraling met rijkere volvlakken en zachtere overgangen. Elke druppel die de nieuwe printkoppen spuiten, landt nauwkeurig waar hij moet zijn en levert ook bij hoge productiesnelheden een constante kleur- en beeldkwaliteit op.

VersaUV LEF 300

Qua UV-printen is Roland aanwezig met de UV-inkjetvlakbedprinter VersaUV LEF-300: dankzij de UV-droging en de mogelijkheid om snel rechtstreeks bidirectioneel te printen is hij optimaal geschikt voor productieve digitale personalisatie van balpennen, smartphonehoesjes, gepersonaliseerde promotieartikelen, signs, geschenkartikelen, industriële goederen en nog veel meer.

BN 20

De VersaStudio BN-20 is een gebruiksvriendelijke en professionele desktopprinter met snijfunctie. Het compacte toestel beprint en snijdt materiaal met een maximale breedte van 51 cm. Deze printer/snijplotter maakt het mogelijk om al met een kleine investering een brede waaier aan toepassingen voor zowel indoor als outdoor te produceren. Denk bijvoorbeeld aan signs, stickers, labels, transfers voor textiel, verkoopsdisplays, raamstickers en posters.

Opmerking:

In het kader van de nieuwe krachtenbundeling van beurzen is Roland DG niet alleen te vinden op Viscom maar ook op stand H-28 in hal 10 op de toonaangevende PSI-beurs voor promotiemateriaal, die tegelijkertijd plaatsvindt en voorbehouden is aan PSI-leden.