Roland DG reikt prijs uit tijdens Sign+ Award 2018

Sign + Award

Rene Toneman van Silo (r) ontvangt uit handen van René Van der Weijde van Roland DG de Award voor Architectural Signage.

Tijdens de feestelijke uitreiking van de Sign+ Award 2018, mocht Roland DG een van de prijzen overhandigen aan de belangrijkste winnaar: het project “Zaans Medisch Centrum”. Ruim 160 bezoekers kwamen aan boord van de ss Rotterdam om het evenement bij te wonen, dat Roland DG tot mede hoofdsponsor mocht rekenen.

René Van der Weijde van Roland DG mocht de Award voor Architectural Signage uitreiken aan Rene Toneman van Silo uit Den Haag. Dit ontwerpbureau was verantwoordelijk voor de winnende inzending “Zaans Medisch Centrum” dat ook in de prijzen viel als algemene winnaar. Als winnaars van de Sign+ Award 2018 ontvingen Toneman en collega’s een cheque van 1.000 euro uit handen van juryvoorzitter Henri Ritzen.

Roland DG is hoofdsponsor van het evenement, dat als de belangrijkste vakprijs in de Nederlandse sign- en displaybranche wordt gezien. De Sign+ Award is een tweejaarlijkse vakprijs en werd dit jaar voor de negende keer georganiseerd door het vakblad Sign+ Magazine. Een recordaantal van 90 inzenders stuurde dit jaar een of meerdere projecten in. Voor de vakprijs waren 15 projecten genomineerd. Naast de overall winnaar werden er in vijf categorieën prijzen uitgedeeld, aangevuld met de publieksprijs.

 

Positieve afleiding

De vakjury beoordeelde het project Zaans Medisch Centrum, bij monde van juryvoorzitter Henri Ritzen, als “een heel mooi en bizar ontwerp, zonder visuele ‘vervuiling’, dat ook na lange tijd nog interessant is voor bezoekers en zorgt voor positieve afleiding.” De sign-toepassing bestaat uit 3.500m² handgetekende illustraties, geïntegreerd in de architectuur en verspreid over de ziekenhuismuren, lichtbakken, glazen gevels en liften. Het resultaat is bij binnenkomst in het ziekenhuis direct zichtbaar. Het gaat om een enorme voorstelling van het menselijk lichaam, opgebouwd uit herkenbare elementen uit de Zaanse industriële geschiedenis.

 

Sign + Award

Vak- en publieksprijzen

In de categorie Outdoor Signage werd Merck Worldwide, ingezonden door VIM Group uit Hengelo, als winnaar aangewezen. De inzending van PPP Nederland uit Dronten, Kunstexpositie bagageband, won in de categorie Indoor Signage. De winnende award in de categorie Voertuigreclame ging naar Mastercraft Xstar, ingezonden door Presto Dimensions uit Zoetermeer. In de categorie Tentoonstellingsbouw, was de winnaar Burgers’ Light, ingezonden door Beverloo uit ’s-Heerenberg.

Behalve vakprijzen werd er ook een publieksprijs uitgereikt. De winnaar van deze prijs was Mindfuck Logo Crossmarks, een bijzondere, decoratieve weergave van het logo van opdrachtgever Crossmarks in het interieur, gerealiseerd door Studio Schoot uit Oirschot. Boxer Union Jack door Van Essen Van Raay kreeg van het publiek de tweede plaats. Als derde publieksfavoriet eindigde Kunstexpositie bagageband, ingezonden door PPP Nederland. In totaal werd er door het publiek 2.100 keer gestemd.