Roland DG kondigt de nakende lancering aan van zijn eerste Direct-To-Garment Printer voor On-Demand Personalisatie

Roland DG Corporation, een toonaangevende fabrikant van grootformaat inkjetprinters en 3D-apparaten, kondigde vandaag de nakende lancering aan van de VersaSTUDIO BT-12 desktop direct-to-garment printer voor het rechtstreeks printen op producten op katoenbasis*. De BT-12, die is ontworpen voor on-demand personalisatie, zal vanaf april 2019 beschikbaar zijn, en is de ideale oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe omzetmogelijkheden door hun klanten een aantrekkelijke in-store ervaring aan te bieden.

Volgens Etsuo Harada, Division President van COTO Business Division voor Roland DG, worden sinds de introductie van VersaCAMM SP-300 in 2003 steeds meer inkjetprinters van Roland DG gebruikt bij de productie van gepersonaliseerde kledingproducten en stoffen. "Sinds kort," aldus Harada, "is de vraag naar in-store personalisatiediensten voor het drukken van klantontwerpen sterk gestegen." Om aan deze vraag te voldoen heeft de COTO Business Division de nieuwe DTG printer ontwikkeld.

 

De BT-12 is een gebruiksvriendelijke A4-printer die afbeeldingen in kleur, inclusief foto's, logo's en tekst direct op een breed scala aan artikelen op basis van katoen, zoals t-shirts, draagtassen en textielinterieurproducten print. De compacte afmetingen en betaalbare prijzen stellen bedrijven in staat om personalisatiediensten aan te bieden met een lage initiële investering en op locaties waar de ruimte beperkt is, zoals winkelcentra, kiosken, kledingzaken, kledingwinkels, cadeauwinkels en toeristische bestemmingen, en zelfs op evenementen. 


De BT-12 is in staat om een product van begin tot eind te produceren in slechts een paar minuten, en is ontworpen voor ultiem gebruiksgemak. De printer wordt geleverd met Roland Design Software en een intuïtieve gebruikersinterface die de BT-12 gebruikers in staat stellen unieke ontwerpen te maken met minimale training. De artikelen bevinden zich tijdens het printen en afwerken in cassettes, zodat de veiligheid van de operators en klanten gewaarborgd is.

VersaSTUDIO BT-12

VersaSTUDIO BT-12 
met optionele HB-12 afwerkingsunit

 

De printerunit neemt met zijn afmetingen van 399 mm (B) x 760 mm (D) en de optionele HB-12 afwerkingsmodules voor de BT-12 zeer weinig ruimte in beslag. Dit slimme ontwerp vermindert drastisch de installatieruimte die doorgaans nodig is voor een traditionele direct-to-garment printer.

De BT-12 kan worden gebruikt als een autonome in-store personalisatie oplossing, of als aanvulling op Rolands VersaSTUDIO BN-20 printer/snijplotter, VersaUV LEF Serie UV-LED printers en de LD-80 digital foil decorator. Deze oplossingen helpen niet alleen om waarde toe te voegen aan merchandise, maar bieden klanten ook een lonende nieuwe winkelervaring.

"Het gedrag van de consument is door veranderende waarden verschoven van consumptie naar ervaring," aldus Harada. “Als gevolg hiervan hebben bedrijven de mogelijkheid om hoogwaardige merchandise aan te bieden, zoals gepersonaliseerde producten om aan de behoeften en wensen van de klant tegemoet te komen."

"Ons doel," vervolgt Harada, "is om onze gebruikers tools aan te reiken die hen helpen een unieke ervaring en quality time voor hun klanten te leveren en hun verbeelding om te zetten in realiteit."

* De stof moet 50 - 100% katoen zijn.