Sévérine

Eerste gebruiker van Roland EJ-640 spaart 40% kosten

Reclame drukker Hodge in het Duitse Schleswig heeft over werk niet te klagen. De combinatie van grote klantvriendelijkheid met hoge kwaliteit en betrouwbaarheid, levert het bedrijf klanten door heel Europa op. Zes dagen per week draaien de machines, vaak 24 uur per dag. Het werd tijd om een efficiencyslag te maken. Op Drupa kocht eigenaar Michael Marquardt een Roland EJ-640 en kreeg daarmee één van de eerste exemplaren in Europa in huis.

Grote inktcassette

“Wij moeten snel met hoge kwaliteit produceren,” zegt verkoper en machine-operator Siegmar Nossenheim. “Met de nieuwe Roland Soljet EJ-640 kunnen we drie keer zo snel produceren als met de ER-640 die we ook hebben staan. Dat heeft te maken met het brede printoppervlak.” De inktcassettes, met een inhoud van 1 liter, blijken een uitkomst voor Nossenheim. “We laten de machines vaak een nacht draaien en dan wil je niet dat halverwege de inkt op is. Op de andere machine zetten we elke avond een nieuwe inktcassette en we gebruiken halflege cartridges op de dag.” Nossenheim toont een enorme stapel halflege cassettes. “Met de nieuwe machine hoeft dat niet meer. Er zit dan ook drie keer zo veel inkt in de cartridges.”

img_rij_hodge_a.jpg

Forse kostenbesparing

“Die inkt is bovendien ook veel goedkoper,” zegt Marquardt. “Bij elkaar schat ik de kostenbesparing op ons gemiddelde reclamewerk op 40%. Dat ga je snel merken bij een productie als die van ons. Toen we aan onze dealer Hansa in Bremen lieten weten dat we op zoek waren naar een snellere printer, gaf hij aan dat Roland in het zwaardere productiesegment gestapt is met de EJ serie. Het leek ons de moeite om de Roland stand op Drupa te gaan bezoeken om het toestel uit te proberen. Daar hebben we trouwens in een paar dagen alle mogelijke concurrerende producten bekeken en eveneens getest. Geen enkele concurrent leverde een even kwaliteitsvol product op met dezelfde printsnelheid als de EJ-640 van Roland.”

Lees hier het volledige artikel

Sévérine's picture
Sévérine - author
Sévérine Vanderstraeten is Marketing Assistant at Roland DG Central Europe, based in Geel, Belgium.

Populaire berichten

Nieuws

 • 05
  Feb 2018

  Roland DG houdt de derde wereldwijde wedstrijd voor Service Engineers om de hoge tevredenheid van haar klanten nog verder te verhogen

  Lees meer

 • 01
  Feb 2018

  De nieuwe DGSHAPE tandheelkundige freesmachines voldoen aan de toenemende vraag naar laboratoriumvriendelijke automatisering en management tools

  Lees meer